DP’nin adayı Şaban Yalazı coşkuyla karşılandı

DP’nin adayı Şaban Yalazı coşkuyla karşılandı
*Demokrat Parti 29 Mart 2009 da yapılacak yerel seçimlere kendi içinden yetişen kadrolarla hazırlanırken, Karacabey siyasetine yeni bir isim daha kazandırmanın coşkusunu yaşadı.
*İl Başkanı Füsun Yaşar’ın, AK Parti’ye göndermeler yaparak noktaladığı konuşması büyük alkış alırken, Şaban Yalazı’nın Belediye Başkan adayı olması DP’lilerin sandıktan zaferle çıkacakları inancını güçlendirdi.
Demokrat Parti Karacabey İlçe Başkanlığı dün gerçekleştirdiği gövde gösterisiyle Belediye Başkan adayını açıkladı.
DP il Başkanı Füsun Yaşar ve DP Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı parti binası önünde çok sayıda partilice yoğun sevgi seliyle karşılandı. DP İlçe Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda DP’li Belediye Meclis Üyesi M. Ali Köfteci’nin önceki akşam gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında İlçe Başkanlığı görevine getirildiği Zeki Gülan tarafından resmen duyuruldu.
M. Ali Köfteci’nin ilçe başkanlığına getirildiği haberini alan partililer alkışlarıyla yaşanan kan değişiminden duyduğu coşkuyu ortaya koydu. Ardından DP İl Başkanı Füsun Yaşar, M. Ali Köfteci’ye başarılar dileyerek, parti kadrolarında görev almanın yürek isteyen bir iş olduğuna dikkat çekti. Yaşar, partililere seslendiği konuşmasında, DP’nin Süleyman Soylu Başkanlığı’nda yeniden yapılanmaya gittiğini ve bu sürecin 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde başarıyı getireceğine inandığını söyledi. Yaşar, “Bursa İl Teşkilatı olarak 3 Mart’ta göreve geldiğimizden bu yana, parti kadrolarında görev almanın zorluğunu anlattık.
28 yaşında bizde bu siyasette varız diyerek çıktığımız yolda bu dönem bir ilk gerçekleşerek Bursa’da ilk kadın parti başkanı olduk.
22 Temmuz seçimleriyle DP yerelde ve genelde hak etmediği bir sonuç almıştır. DP milletin verdiği mesajı almıştır. Yeniden yapılanarak teşkilatlanma sürecini Bursa’da ve tüm Türkiye’de tamamlamış, milleti kucaklayacak kadrolarla 29 Mart 2009’da yapılacak yerel seçimlere hazırlanmaktadır. Bu süreçte kıratı yeniden şahlandırarak sandıktan zaferle çıkmak zorundayız.
Bursa’da resmen iki Belediye Başkan adayını açıklayan ilk partiyiz. Ramazan ayında Büyük Orhan Belediye Başkanı Kamil Haceroğlu’nu ilk belediye başkan adayı olarak açıklamıştık. Şimdi, ilçe yönetimi, İl Başkanlığı ve Genel Başkan Süleyman Soylu’nun oluru dahilinde Sayın Şaban Yalazı’yı Karacabey Belediye Başkan adayı olarak açıklamak istiyorum. Sayın Yalazı ile birlikte Karacabey 29 Mart’ın ardından DP’nin hizmetlerinden yeniden yararlanmaya başlayacaktır. Bunun için sizden bir söz almak itiyorum. 29 Mart’ta kıratı şahlandırmaya söz veriyormusunuz” diye konuştu.
İl Başkanı Füsun Yaşar, Şaban Yalazı’yı Belediye Başkan adayı olarak açıklamasıyla parti binasını dolduran çok sayıda partili coşkusunu uzun süren alkışlarla gösterdi.
Daha sonra konuşan Demokrat Parti Karacabey Belediye Başkan adayı Şaban Yalazı, bu göreve layık görülmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, tüm güçleriyle seçimden zaferle çıkmak için çalışacaklarını ifade etti. Yalazı, “Ben ve arkadaşlarımız bu güvene layık olabilmek için var gücümüzle çalışacağız. Bundan sonraki dönemde ekibimizle birlikte bir komisyon kuracağız. Bu komisyonda, Belediye Meclis üyelerimizi oluşturarak seçim stratejimizi belirleyeceğiz” dedi.
Yalazı, ilçe teşkilatının gösterdiği ilgiye, Karacabeyli hemşehrilerinin de dahil olması halinde mutlu sona ulaşacaklarını vurguladı. Yalazı, muhtemel rakiplerine de gönderme yaparak, şu anki Belediye Başkanı’na inceden bir gönderme yolladı. Yalazı, “Doğma büyüme Karacabeyli olarak, bu ilçenin taşı toprağı içinde büyüdük. Karacabey’in sorunlarının neler olduğunu herkesten iyi biz biliriz” dedi.
Yalazı’nın konuşması sık sık alkışlarla kesilirken, partililer Demokrat Parti ruhunun önümüzde ki seçimlerde yeniden canlanacağına olan inançlarını vurguladı. Yalazı’ya olan güven ve desteklerinin tam olduğunu dile getiren partililer, DP’nin yeniden iktidar olma yolunda olduğunu ifade etti.
Şaban Yalazı’nın Belediye Başkan adaylığının açıklandığı törenin sonlarında partililerden gelen bu olumlu görüşler nedeniyle konuşan İl Başkanı Füsun Yaşar, bu kez eleştiri oklarını AK Parti’ye yöneltti. Yaşar, milletin yeni bir arayış içine girdiğini sözlerine ekleyerek devam ettiği konuşmasında; Karacabey’de 29 Mart’ta sandıktan birinci parti olarak çıkacaklarını, 30 Mart’ta da Belediye’yi yeniden devir alacaklarını belirtti.
Yaşar, konuşmasına devam ettiği sırada İl Genel Meclis üyesi Zeki Gülan, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’yu aradı. İl Başkanı Yaşar ve Belediye Başkan adayı Yalazı Genel Başkan Sülayman Soylu ile kısa bir telefon görüşmesi yaparak, ilçe teşkilatında yaşanan coşkuyu aktardı.
Sülayman Soylu ile yapılan telefon bağlantısının ardından Füsün Yaşar, son dönemde siyasette bir yozlaşmanın yaşandığını belirtti. Yaşar, eleştirilerini AK Parti’ye yönelterek ilkesiz bir siyaset anlayışıyla hareket eden bu partinin Karacabey’de kendi içinden bir Belediye Başkan adayı çıkaramamasını ve DP’nin yetişmiş kadrolarına saldırmasını eleştirdi. Yaşar, “Kimin eli, kimin cebinde belli değil. CHP, MHP ve AKP merkez sağın kadrolarının peşinde. Doğruyol Partisi, Anavatan Partisi ve Demokrat Parti’de belediye başkanı olan ve geçmiş dönemde bu görevi üstlenmiş merkez sağın kadrolarının peşinde koşuyorlar. Demokrat Parti yetişmiş insan kaynağı ve yönetim kadrolarıyla çok zengin bir parti. Maalesef iktidar partisi, ana muhalefet partisi ve yavru muhalefet partisi parlemanto dışı olmamız nedeniyle bizim kadrolarımıza kanca atmaktadır. Ancak yaşanlar gösteriyor ki bu üç partinin kendi kadrolarından aday çıkaramaması politikalarının çökmekte olduğunun habercisidir.
Karacabey’de yaşanan bir örnek var. Koskoca iktidar partisi Karacabey’de AK Parti’li bir adayı kendi bünyesinden çıkaramamıştır” dedi.
Yaşar, DP’nin gücünün küçümsenmemesini dile getirerek bu kadroların her zaman göreve hazır olduğunu vurgulayarak, Belediye Başkanı Ergün Koç’un AK Parti’ye transferini eleştirdi.
Füsun Yaşar, Belediye Başkan adayı Şaban Yalazı’nın resmen açıklandığı törenin son bölümünde partililere ve yeni katılanlara rozetlerini taktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.