Domuz gribi tehlikesi yok!

Uzmanlar, asılsız söylentilere kulak verilmemesini istedi:
Karacabey’de kulaktan kulağa yayılan, “Domuz Gribi” söylentilerinin ciddiye alınmaması istendi.
            İlçede korkulacak bir durumun olmadığına dikkat çeken uzmanlar, normal grip olaylarının yaşandığını ancak, bu güne kadar Domuz Gribi teşhisi konulan birine rastlanılmadığını kaydetti.
            Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Vekili Nizamettin Tunca, Karacabey’deki grip olaylarının yüzde 5 civarlarında gerçekleştiğini söyledi. Devlet Hastanesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden her gün konuyla ilgili rapor aldıklarını açıklayan Tunca, “Şu aralar ülke gündemini büyük ölçüde meşkul eden Domuz Gribi olayı, popüler hale geldi.
         En ufak bir hastalık dahi Domuz Gribi olarak adlandırılıyor. Vatandaşların bu tür söylentilere inanmamasını istiyoruz. Karacabey’de domuz gribine yakalanan bir kişi bile olmadığı gibi, böyle tehlikede söz konusu değildir” dedi.
            Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan ise, konuya büyük önem verdiklerini, her okulla sürekli ilişki içinde olduklarını ve İl Sağlık Müdürlüğü ile Karacabey Toplum Sağlığı Merkezi’ne günlük rapor sunduklarını söyledi.            Okullarda son günlerde grip nedeniyle devamsızlıkların arttığı yönündeki söylemlerin asılsız olduğuna dikkat çeken Turhan, “Domuz Gribi ile ilgili resmi bir açıklama yok. Yetkili kurumlarla sürekli diyalog halindeyiz. Velilerin, ‘mış’, ‘miş’ gibi söylentilere kulak asmamasını istiyoruz. Okullarımız sürekli temizleniyor. Hijyenik ortamda yavrularımızın en iyi eğitimi alması için çalışıyoruz. Yüzde 5 civarı okullarda görülen devamsızlıkların hepsi grip nedeniyle değildir. Özel nedenler ile diğer hastalıklardan dolayı da devamsızlıklar görülmektedir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.