“Domates Mildiyösü” mücadelesi başladı

Karacabey Tarım Müdürlüğü, 85 bin dekar alanda üretimi yapılan domateste önemli zarara neden olan “Domates Mildiyösü”ne karşı mücadele zamanının geldiğini duyurdu.
İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılan kontrollerde, “Mantari” bir hastalık olan mildiyönün havaların ısınması ve nem seviyesinin yükselmesi ile kendini göstermeye başladığı bildirildi.
            Yapraklar üzerinde önce küçük, soluk yeşil yada sarımsı lekeler belirdiğini belirten Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, hastalığın ilerledikçe renklerinin kahverengi yada siyaha dönüştüğüne dikkat çekti.
            Ceylan, “Uygun havalarda hastalık yaprak saplarına, bitkinin dal ve saplarına doğru ilerler. İleri safhalarda lekeler yırtılır, kurur ve bazen çürürler. Hastalık meyvelere de geçebilir. Hastalıklı meyvelerde esmer lekeler do-mates kızardığı zaman yeşil çer-çeve ile normal kırmızı kısımdan ayırt edilir.
Hastalık hem ürün miktarını hem de ürün kalitesini olumsuz etkiler. Bu nedenle üreticilerimizin reçete ile satın alacakları ilaçlar ile ilaçlama yapmaları gerekmektedir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.