Doktor ve ambulans istiyoruz!

Karacabey Yeniköy’deki Sağlık Ocağı’nda doktor ve ambulans bulunmaması vatandaşları iyice çileden çıkarıyor.
Geçtiğimiz Cumartesi gecesi 45 yaşındaki Rasim Ekinci’nin kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesi acı gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi.
Yeniköy’de doktor ve ambulans bulunmaması nedeniyle Karacabey’den ambulans isteniyor. Zor anlar yaşayan Ekinci’ye ancak 30 dakika sonra ambulans gelebiliyor.
Gelen doktorun; “15 dakika önce müdahale yapılsaydı, Rasim Ekinci yaşayabilirdi” demesi üzerine Yeniköy’lüler isyan bayrağını çekti.
Bu olayın ardından sabırları iyice taşan Yeniköy sakinlerinden Saffet Özden ve Ruşen Güner (Ruşen Kaptan); Yeniköy’deki Sağlık Ocağı’na 12 ay sürekli kadrolu doktor ve 1 adet ambulans temini için 544 kişiden topladıkları imzalı dilekçeyi Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkanı Ergün Koç, Sağlık Grup Başkanı Mehmet Erdem ile AK Parti İlçe yöneticilerine teslim ettiklerini belirtti.
İnsan sağlığının bu denli ciddiye alınmamasını eleştiren Saffet Özden ve Ruşen Güler, “Yeniköy’ü daha çok emekliler ve yaşlılar dinlenmek için tercih ediyor. Bunların çoğu tansiyon, kalp hastası. Özellikle de yaz aylarında nüfusu 50 bine ulaşan Yeniköy’de doktor ve ambulans bulunmaması içler acısı. Karacabey’den ambulansın gelmesi 30 dakikayı geçiyor. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı. Bir dakika bile çok önemli. Başka birini daha bu nedenle kaybetmek istemiyoruz. Bu duruma acil çözüm bulunmalı” diye sitem ettiler.
Nüfus yeterli değil!
Konu hakkında görüştüğümüz Karacabey Sağlık Grup Başkanı Mehmet Erdem, imzalı dilekçeyi İl Sağlık Müdürlüğü’ne ilettiklerini bildirdi.
Erdem, “Yeniköy Sağlık Ocağı’nda 24 saat hizmet verebilmek için 4 doktora ihtiyaç duyuluyor. 24 saat nöbet tutan doktorun 72 saat izin kullanması ve Yeniköy Sağlık Ocağı’nın Devlet Hastanesi statüsünde bulunması gerekiyor. Yeniköy, Kurşunlu, Bayramdere ve Boğazköy Aile Hekimliği’ne alınmak istendi ancak yeterli nüfusa ulaşılamadı. 3 bin 500 olması gereken nüfus, 3 yer için 2 bin 700 olarak belirlendi. Tüm bunlara karşın İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinle görüştük. Personel sıkıntısının had safhada olduğu cevabını aldık. Çözüm için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
            Yeniköy’deki içler acısı duruma sessiz kalınmamasını isteyen vatandaşlar, mazeret değil, bir an önce çözüm beklediklerini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.