Doğalgaz’da zam yok!

En uygun yakıt el yakmıyor:
Karacabey, Mustafakemalpaşa, Susurluk, Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. İşletme Müdürü Serdar Delibalta, doğalgazın en ucuz yakıt olduğunu belirterek indirimin sürdüğünü duyurdu.
İndirimin devam ettiğini kamuoyuyla paylaşan Ovagaz İşletme Müdürü Serdar Delibalta, standartlara en uygun ve ucuz yakıtın doğalgaz olduğunun altını çizdi.
Delibalta, doğalgazda geçtiğimiz günlerde yüzde 17 ile 25 oranında indirime gidildiğini kaydetti. Doğalgaz ile ilgili halk arasında yazın indirim kışın da fiyat artışına gidildiği konusunda söylentilerin ön yargıdan ibaret olduğunu duyuran Delibalta, Türkiye’ye gelen toplam doğalgazın sadece yüzde 22’sinin konutlarda kullanıldığına dikkat çekti. Kalan yüzde 78’lik kısmın ise sanayide kullanıldığını kaydeden Delibalta, “Sanayide kullanılan doğalgazda yaz-kış ayrımı yapılmamaktadır. Sanayilere, konutlardan daha fazla indirim yapıldığı için halk arasında oluşan bu düşünce, önyargıdan ibarettir” dedi.
Eylül ayı içerisinde doğalgaz birim fiyatlarında indirimin süreceğine işaret eden Delibalta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Doğalgaza zam yok” açıklamasının sevindirici olduğunu kaydetti.
Delibalta sözlerini şöyle sürdürdü; “Doğalgaz ucuz bir yakıttır. Örneğin; daha önce 100 lira tüketim bedeli ödeyen bir konutun, yüzde 42′lik indirim sonrası ödeyeceği bedel 62 TL’ye düşecektir. Bunun yanında doğalgaz rahat, çevreci ve yaygınlaşması gerekli bir yakıttır. Bu yönde gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Karacabey’de 2007 Mayıs’ında başladığımız doğalgaz çalışmalarında, 2009 sonuna doğru yüzde 70’lik ksımını tamamlayacağız. Şu anda 5 bin kilometre alanda ortalama 2 bin 500 aktif aboneye sahibiz. Karacabey’de çalışmalarımız, Mustafakemalpaşa ile Susurluk’a göre daha hızlı yürümektedir. Karacabey’deki potanyisel nedeniyle buraya yaptığımız yatırım daha fazladır. Doğalgaz çalışmalarımızda bizlere her zaman destek veren Kaymakam Dursun Balaban ile Belediye Başkanımız Ergün Koç’a ayrıca teşekkür ediyorum”
Ovagaz İşletme Müdürü Serdar Delibalta son olarak da, doğalgaz abonelerine kredi kartına 10 taksit kolaylığı sağladıklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.