Doğalgaz’da çalışmalar hızlandı

Doğalgaz’da çalışmalar hızlandı
Karacabey Belediyesi, 2007 yılında başlattığı doğalgaz çalışmalarına dün Runguçpaşa Mahallesi Panayır Caddesi’nde düzenlenen açılışla sürdürdü.
Ova Gaz ve Bektaş İnşaat firmalarının üstlendiği çalışmalar, 14 Eylül İlköğretim Okulu’na kadar olan tüm cadde ve sokakları kapsayacak.
Açılış öncesi firma yetkilileri ile birlikte bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ergün Koç, talepler doğrultusunda tüm Karacabey’in kısa sürede doğalgaza kavuşacağını belirtti.
2007 yılında başlanan doğlagaz ilgili süreci vatandaşlara anlatan Başkan Koç, 2004 yılında Mustafakemalpaşa ve Susurluk Belediyeleri ile birlikte Enerji Piyasası Kurulu’na başvurduklarını kaydetti.
Başvurunun ardından kendisinin yetkili tayin edildiğini vurgulan Başkan Koç, 14 ayda dosyayı hazırladıklarını ve 2004 Temmuz ayında ihalenin gerçekleştiğini belirtti.
Bürokratik işlemlerin ardından 2007 Mart ayında doğalgaz çalışmalarının temellerini attıklarına işaret eden Belediye Başkanı Ergün Koç, “Bu güne kadar yüzde 60 oranında çalışmalar sona erdi. 2009 yılı sonuna kadar yüzde 75’i hizmete girecek. Gelen talepleri de göz önünde bulundurursak 5 yıldan kısa sürede tüm Karacabey’e doğalgazı kazandıracağız” dedi.
Koç ayrıca, doğalgaz çalışmalarının ardından parke taş çalışmalarıyla şehirleşme adına önemli bir hizmeti gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.
Kazancı Holding’e bağlı Ovagaz Grup Genel Müdürü Yücel Yazıcı, talepler doğrultusunda Karacabey’in 5 yıldan önce doğalgaza kavuşacağına işaret etti. Konuyla ilgili teknik bilgi almak isteyenleri Ovagaz’a davet eden Yazıcı, çalışmaların tüm hızıyla süreceğini kaydetti.
Ovagaz A.Ş. İşletme Müdürü Serdar Delibalta, doğalgaz kullanımı ve teknik konularda vatandaşların her zaman kendilerine başvurabileceklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.