Destanın adı; ÇANAKKALE

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 93. yıl dönümü, tüm ülkede olduğu gibi Karacabey’de de törenlerle kutlandı.
Coşku ve hüznün bir arada yaşandığı anlamlı günde, Cumhuriyet Alanı’na çelenk sunma ile başlayan tören, Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun Ticaret Borsası Salonu’nda gerçekleştirdiği anlamlı etkinlikle devam etti.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerin hazırlayıp başarıyla sahnelediği etkinlikte, Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkanı Ergün Koç, Garnizon Komutanı Per. Bnb. Kemal Ellialtıoğlu, Cumhuriyet Savcısı Fuzuli Aydoğdu, Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Avinç, Yargıç Ramazan Kırtay, Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil, Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Aydemir, İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan ve Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hoşbaş’ın yanı sıra, daire amirleri, okul müdürleri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş da hazır bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törenin sunumunu Cumhuriyet İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni H. Tuncay Emir yaptı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Garnizon Komutanı Per. Bnb. Kemal Ellialtıoğlu dillendirdi. Ellialtıoğlu, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Çanakkale zaferinin Türk milletinin neler başarabileceğinin en güzel kanıtı olduğunu belirtti. Ellialtıoğlu, vatan için canlarını feda etmiş şehitlerin her zaman hatırlanması gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu; “Bu gün; Çanakkale Savaşı’nın 93. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü’nüdür. Ülkemizin bağımsızlığı uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, koç yiğitleri anmak için toplandık.
Bu gün; Dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren bayrağımızı yer yüzünün her noktasında taşıyanların bedenlerini toprağa koydukları gündür.
Terörle mücadelede pek çok erimiz, uzman çavuşumuz, astsubayımız, subayımız, generalimiz, polisimiz, diplomatımız ve öğretmenimizi şehit verdik. Şehidin rütbesi ve makamı olmaz. Onlar kahramandırlar. Saldırdılar ve bir daha dönmediler. Yeminlerindeki gibi; Türk vatanının kutsallığı, milletinin namusu ve Türk Sancağı’nın şanını canlarından aziz bilip vatan ve cumhuriyet uğrunda seve seve canlarını feda ettiler.
Bu düşüncelerle başta ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyoruz” dedi.
Tören, Çanakkale Savaşı, Sarıkamış Harekatı, Kurtuluş Savaşı, Kore Şehitleri ve Kıbrıs Şehitleri’nin anlatıldığı slayt gösterilerinin konuklara sunulmasıyla devam etti.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından sahnelenen “Çanakkale Geçilmez” adlı piyes izleyenlere duygu dolu anlar yaşatırken, minik tiyatrocuların ortaya koydukları başarım ayakta alkışlandı. Öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından etkinlik sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.