Demiröz’den 7 bakana soru yağmuru

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a verdiği soru önergesinde Bursa için yüksek teknolojili sektörlere dayalı yeni sanayi stratejisi oluşturulacağı, kirletici sanayi kuruluşlarının 10 yıla kadar sona erdirileceği, mobilya, tekstil, gıda, kimya, makine ve elektronik ihtisas sanayi bölgeleri kurulacağı, ilk yerli oto üretimine Bursa’nın öncülük edeceği, Keles, Harmancık, Orhaneli ve Büyükorhan ilçelerine yönelik sektörel ve bölgesel teşvik sistemine geçileceği gibi vaatler verildiğini anımsatarak, bu vaatlerin gerçekleşmesi için ne tür adımlar atıldığının açıklanmasını istedi.
Devlet Hastaneleri’nden hangileri yapıldı?
AKP iktidarının 2011 seçiminde Bursa’yla ilgili sağlık alanındaki vaatlerini de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na anımsatan İlhan Demiröz, bu kapsamda, Bursa’nın Türkiye ve Avrupa’nın sağlık üssü olacağı, Samanlı bölgesinde bin 500 yataklı sağlık kompleksi ile İnegöl, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Karacabey, Orhaneli, Gemlik Orhangazi, İznik ve Nilüfer’e devlet hastanesi yapılacağı, Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi’nin en kısa sürede açılacağı, Bursa merkez ve bazı ilçelerde ağız ve diş sağlığı merkezlerinin kurulacağı, halen Bursa’da 30 olan acil servis istasyon sayısının 50’ye, yine 50 olan ambulans sayısının da 75’e çıkarılacağının vaat edildiğini anımsatarak, bu vaatlerin hangilerinin gerçekleştirildiğini sordu.
100 yeni Tarım Sanayi Tesisi’nden kaçı hizmete girdi?
AKP iktidarının tarım alanında da Bursa’yla ilgili çeşitli vaatlerde bulunduğunu kaydeden İlhan Demiröz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e bu vaatleri anımsattı. Demiröz, AKP’nin, tarım arazilerinin susuz kalmayacağı, tarım arazilerinin bölünmeyeceği ve arazi toplulaştırmasının devam edeceği, tarımsal sanayinin güçleneceği, 2006’da başlayan ve 2011’e kadar yapılan 68 tarımsal sanayi tesisine ilave 2015 yılına kadar 100 yeni tesis yapılacağı, verimli araziler korunarak Bursa’nın dünyanın en önemli tarımsal sanayi kentlerinden biri olacağı, yerli tohum üretim ve araştırma merkezi kurulacağı, dağ yöresi ilçelerine et kombinası ve yörede tarım ve hayvancılığın gelişimi için teşvikler verileceği, Karacabey, Mustafakemalpaşa ile Yenişehir, İnegöl ve Kestel üçgeninde ihtisas sanayi bölgeleri kurulacağı, 5 ayrı lisanslı tarım deposu yapılacağı, Bursa Ovası’nda seracılığın destekleneceği vaatlerini anımsattı.
    İlhan Demiröz’ün soru önergesi verdiği bir başka isim de Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik oldu. Demiröz, Çelik’e, yeni yatırımlar ile Bursa’nın turizmde cazip bir kente dönüştüreceği, Uludağ’daki karmaşanın sona erdirileceği, Uludağ’ın Türkiye’nin Davos’u yapılacağı, vaatlerini anımsatarak bunların gerçekleşme oranlarının açıklanmasını istedi.
Kaç okul tekli eğitim görüyor?
CHP Milletvekili İlhan Demiröz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya da seçim döneminde iktidarlarının Bursa’ya ilişkin eğitim vaatlerini anımsattı. Buna göre, tüm okullarda tekli eğitime geçileceği ve sınıf mevcudunun 30 olacağı, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer İlçelerine 3 ayrı ilk ve orta öğretim kampüsü kurulacağı, tüm eğitim kurumlarındaki dersliklerde akıllı tahta kurulacağı, tüm okullarda geniş bant internet bağlanacağı, Bursa Teknik Üniversitesi kampusunun en sıka sürede inşa edileceği, Bursa’ya üçüncü devlet üniversitesi kurulacağı vaatlerinden hangilerinin, hangi oranda gerçekleştirildiğini sordu.
    Demiröz, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç oldu. AKP’nin seçim öncesi spor alanındaki vaatlerini anımsattı. Demiröz, Görükle’ye olimpiyat köyü kurulacağı, Nilüfer’de 7 bin 500 kapasiteli spor salonu yapılacağı, Atıcılar’a buz pateni ve bisiklet veledromu, Çekirge’ye spor salonu yapılacağı, Nilüfer’e gençlik merkezi kazandırılacağı, Timsah Arena’nın 2012’nin sonunda tamamlanacağı, Alaçam bölgesinin kış sporuna açılacağı vaatlerini anımsatarak, bu vaatlerden hangilerinin ne oranda gerçekleştirildiğini sordu.
    İlhan Demiröz, ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na da seçim döneminde sulama barajları, regülatörler, ilçelerde planlanan sulama göletleri ve bunların gerçekleşme oranlarını sordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.