Dedeler ölsün mü?

Genelde erkeklerdeki talepler hep aynı. "Yalan söylemesin, saygılı olsun, maddiyat önemli değil" diyorlar. Kadınlar ise "evine bağlı olsun, evi arabası sosyal güvencesi, yakışıklı karizmatik özellikle de elektrik versin" diyor. Her nedense kadınlar daha seçici daha zor elektrik alıyorlar?.. 

       Çocukluğumdan bu güne hep kendimden 10 – 15 yaş büyük kişilerle muhatap olmuşumdur. Özellikle bir kaç aydır eşi vefat etmiş, veya herhangi sebepten yalnız kalmış 60 yaş üzeri erkeklerle sohbet ediyorum. Yaptığım araştırmaya göre orta halli ve ekonomik durumu iyi olmadığı için evlenemeyen, mutsuz perişan kişilerin azımsanmayacak kadar çok olduğu ortada!.. Aslında bu sorun küçümsenecek sorun değil çok önemli, hatta memleket meselesi. Şayet ülkemdeki dul erkekler parti kursa barajı rahat geçer. İktidara talip mevcut partilerden biri ise, iktidar olduğumuzda bu sorunu çözeceğiz diyerek seçim programına alsa birinci parti olur.

       Aslında ikinci evliliğe engel olan sebepler ortada, çözülemeyecek sebepler değil. Ölen eşten kalan maaşı kaybetme korkusu. Dul kadınlara verilen zekat ve devlet yardımları. Özellikle de toplumumuzun islamdan uzaklaşması. Çocukluğumda yaşlılardan duyardım "nikah altında ölmek din'in gereği" derlerdi.

       Yürütmenin görevi toplumu mutlu etmek değil mi?. Toplumun dörtte biri bu sebepten mutsuz!.. Gelin ikinci evliliğe teşfik için yasa çıkartın. İkinci evliliğe yaşam standardı sağlayacak maaş gibi imkân sunun. İkinci evliliği yapan kişi ölen eşten olan maaşını kaybetse de mağdur olmasın. Dul kadınlardan vergi alınmasın ancak, onları evlenmeye yöneltecek iyileştirmeler yasalar çıkarılsın. İktidar, “Dul kadınlara ev vereceğiz, sosyal iyileştirmeler yapacağız” diyor!..

       Vermek istediğim en önemli mesajlardan biri de İTHAL GELİN?.. Özellikle yalnızlıktan bezmiş 60 yaş üzeri kişileri seçiyorlar… Bu kişiler azeri kadınlar tarafından evlilik vaadiyle aldatılıp soyuluyor. Soyulan bir çok kişi tanıyorum!.. Bu tür kazaya uğrayan dedeler azımsanmayacak kadar çok!.. Kadınlarımız dul kaldığında kendilerine bakabiliyor. Ya da yakınları tarafından da kolayca bakılıyorlar. Erkekler öylemi? Erkeklerin işi çok zor. Nineler hep mutlu. Dedeler ÖLSÜNMÜ?..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.