“Damlama Sulama ve Gübreleme Teknikleri” paneli

“Damlama Sulama ve Gübreleme Teknikleri” paneli
Karacabey Ticaret Borsası ile Üretici Birliği 07 Nisan 2009 tarihinde “Damlama Sulama ve Gübreleme Teknikleri” konulu konferans düzenleyecek.
Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda yapılacak panel saat 11.30 ile 13.00 saatleri arasında gerçekleşecek.
Çiftçilerin bilgilendirilmesinin amaçlandığı konferansta, Merkez Anadolu Kimya uzman mühendislerince damlama sulama ve gübreleme teknikleri konusunu anlatılacak.
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem İşcan, dünyada son yıllarda yaşanan su sıkıntısı nedeniyle tarım arazilerinin daha az su kullanılarak sulanması yöntemlerinin aranmaya başlanıldığını belirtti.
Yapılan araştırmalarda damlama sulama tekniklerinin geliştirilmeye başlanıldığına dikkat çeken İşcan, “Karacabey ve köylerimizdeki tarım arazilerinin yaklaşık % 70’inin sulanabilir tarım arazisi olması nedeniyle son yıllarda çiftçimiz modern sulama tekniklerini kullanarak hızlı bir şekilde damlama sulama sistemine geçiyor. Bizler de bu çerçevede bölgemiz çiftçisini damlama sulama ve gübreleme teknikleri konusunda bilgilendirmek istedik. Borsamız ve Üretici Birliği organizasyonunda 07 Nisan Salı günü yapılacak konferansımıza tüm ilçe halkını ve çiftçilerimizi davet ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.