Cumhuriyet Matematik Olimpiyatları’ndan 3 döndü

Cumhuriyet Matematik Olimpiyatları’ndan 3 döndü
Karacabey Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Bursa Özel Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen Bursa Nilüfer İlköğretim Matematik Olimpiyatı’nda (BUNİMO) Bursa 3.’sü oldu.
Bursa genelindeki 140 ilköğretim okullunun katılımıyla gerçekleştirilen BUNİMO için Özel Nilüfer Fen Lisesi’nde buluşan çok sayıda öğrenci matematik dalında başarılarını ispat etmek ve olimpiyatlara ilk adımlarını atmak için ter döktü. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen olimpiyatlarda öğrencilere 3 farklı zorluk düzeyinde toplam 50 soru yöneltilirken, soruları cevaplamaları için 120 dakika süre verildi.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu bu zorlu yarışmaya 5’inci, 6’ıncı, 7’inci ve 8’inci sınıflardan üçer öğrenci olmak üzere toplam 12 öğrenci ile katıldı. Bursa Nilüfer İlköğretim Matematik Olimpiyatı’ndan 7. sınıflarda Enes Furkan Murat bronz madalya, 6. sınıflarda Sedanur İnnecekli ile Ayşenur Tanrıkulu bron madalya, 8. sınıflarda Çağdaş Saltan gümüş, yine 8. sınıflarda Çağdaş Tombul il ikincisi olarak altın madalya kazanırken, 5. sınıflarda Barış Şen il 1. olarak altın madalya kazandı.
 Matematik Olimpiyat’ından 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya çıkaran Cumhuriyet İlköğretim Okulu, 140 okul arasında Bursa 3.’sü oldu.
Önceki gün Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda yapılan törende okullarına il 3.’lüğünü getiren başarılı öğrencilere, 5. sınıf öğretmeni Celalettin Karademir ve Matematik Öretmeni Saadet Efe’ye ödülleri verildi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleşen ödül törenine Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Süreyya Tunçman ile çok sayıda veli katıldı.
Törende konuşan Okul Müdürü İsmail Şen, “Bu başarının kazanılmasında bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’a, çok değerli öğretmenlerimize, sürekli yanımızda olan Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu’na, velilerimize ve her zaman olduğu gibi bu yarışmada bizleri gururlandıran siz öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Kaymakam Dursun Balaban ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’da törendeki konuşmalarında 3. yapılan matematik olimpiyatlarında okul olarak büyük bir başarıya imza atan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’yla sevindiklerini belirtti. Dereceye giren öğrencileri alınlarından öptüklerini ifade eden Balaban ve Turhan, bu başarının önümüzdeki yıllarda da sürmesi gerektiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, ve Okul Aile Birliği Başkanı Süreyya Tunçman dereceye giren öğrencilere ödüllendirdi. Ödül töreninde öğrencilerde öğretmenlerini çiçekle onurlandırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.