Cumhuriyet ilelebet payidar kalacak

Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet’in 94. yılı kutlamaları programı 27 Ekim Cuma günü Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü’nce düzenlenen “Okullararası Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Cumhuriyet Kupası Atletizm Yarışmaları” ile start aldı. Cuma akşamı Karacabey Belediyesi öncülüğünde Cumhuriyet Alanı’nda Buray konseriyle devam eden 29 Ekim etkinliklerinde Cumartesi günü Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. 29 Ekim Pazar günü de Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, ilçe protokolünün tebriklerini kabul etmesinin ardından başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sağnak yağış nedeniyle yarıda kesildi. Aynı günün akşamı da M. Fehmi Gerçeker Stadı’ndan Cumhuriyet Alanı’na kadar düzenlenen Fener Alayı ile 29 Ekim etkinlikleri son buldu.
Fırtına gibi estiler
Karacabey’de Cumhuriyet’in 94. yılı kutlamaları çerçevesinde Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü’nce düzenlenen “Okullararası Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Cumhuriyet Kupası Atletizm Yarışmaları”, geçtiğimiz Cuma günü nefesleri kesti.
İmaret Caddesi’nden ve Taşlık Köyü’nden start alan atletlerin çekişmeli mücadeleleri Cumhuriyet Meydan’ına yaklaştıkça doruğa ulaştı. Toplam 283 sporcunun katıldığı yarışmalarda özellikle Karacabey Ortaokulu ile Şehit Serkan Şahin Ortaokulu’nun atletlerinin fırtına gibi estiği gözlendi. Yarışmaların başlaması ile şenlik havasına dönüşen organizasyon Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam’ın günün anlamına ilişkin yaptığı kısa açıklama ile start aldı. 6 ayrı yarış mesafesindeki koşular yaklaşık 3 saat sürdü.
Koşular sonunda dereceye giren sporcu ve okullara madalyaları Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Çiğdem ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan Özyaman tarafından verildi. Kupalar ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ilçe protokolü tarafından takdim edildi.
Tören sonrası Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam, koşu organizasyonuna katkı veren tüm kurumlara teşekkür etti.
Dereceye giren okullar
Küçük Kızlar Kategorisi’nde; Karacabey Ortaokulu birinci, Şehit Serkan Şahin Ortaokulu ikinci, İstiklal Ortaokulu üçüncü oldu.
Küçük Erkekler’de; Şehit Serkan Şahin Ortaokulu zirvede yer aldı. İkinciliği Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu elde ederken, Karacabey Ortaokulu üçüncülükle yetindi.
Yıldız Kızlar’da; Karacabey Ortaokulu birinciliği, Şehit Serkan Şahin Ortaokulu ikinciliği, İstiklal Ortaokulu da üçüncülüğü elde etti.
Yıldız Erkekler’de; Karacabey Ortaokulu birinci, Şehit Serkan Şahin Ortaokulu ikinci, 14 Eylül Ortaokulu da üçüncü olmayı başardı.Genç Kızlar Kategorisi’nde; Sadık Yılmaz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi birinci olurken, İMKB Kız Meslek Lisesi ikinciliği, Karacabey Anadolu Lisesi üçüncülüğü elde etti.
Genç Erkekler Kategorisi’nde ise; Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Karacabey Anadolu Lisesi ikinci, Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de üçüncü oldu.
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yağış engeli
Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. yıl dönümünde 29 Ekim Pazar günü yapılacak olan tören hava muhalefeti nedeniyle yarıda kaldı. Tören sırasında başlayan sağnak yağışla program devam ettirilemedi.
Törene Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş’ın yanı sıra, askeri erkan, daire amirleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ile ilçe halkı katıldı.
Kaymakamlık’ta gerçekleşen tebriklerin kabulü sonrası, törene geçildi. İlk olarak Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ile Belediye Başkanı Ali Özkan, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.
İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmenleri Macide Nurten Doğramacı ile Muhammet Fatih Çolak’ın sunumuyla gerçekleşen kutlama programında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunun önemine dikkat çekti.
Ülke olarak birlik ve beraberliğe vurgu yapan Yolcu, Atatürk’ün hedef gösterdiği muassır medeniyetler seviyesine ulaşmak için ülke olarak daha çok çalışmak gerektiğini söyledi. Yolcu, “Vatanımız için, geleceğimiz için çalışmalıyız. Birlik, beraberlik ve sevgi değerlerimize değer katmalıyız. Ülkemiz üzerinde bulunduğu coğrafya nedeniyle iç ve dış düşmanlara sahiptir. Dün olduğu gibi bugün de iç ve dış düşmanlar, ülkemizdeki kirli emellerini gerçekleştirmek istiyor. Ancak milletimiz, her zaman olduğu gibi bundan sonra da bu düşmanların oyunlarını boşa çıkaracaktır. Cumhuriyetimiz demokratik bir sistemdir. Türk milleti, kendisine emanet edilen Cumhuriyet’e bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacaktır. Milletimiz, iç ve dış alçakça saldırılara karşı hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan topyekün ve birlik içinde bu hainlere gereken cevabı vermektedir.” dedi.
Kaymakam Yolcu’nun konuşmasının ardından Karacabey Anadolu Lisesi Folklor ekibi yağmura rağmen sahne aldı. Folklor ekibinin gösterisi sonrası şiddetini artıran yağış, törendeki diğer etkinlikleri de olumsuz etkiledi. Programda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan eserlerin okunması; şiir, kompozisyon ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, bisiklet turu ile geçit töreni yoğun yağmur sebebiyle yapılmadı.
Fener Alayı’nda Cumhuriyet coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet programı, aynı günün akşamında Karacabey Birlikspor – Tekirdağspor maçının ardından M. Fehmi Gerçeker Stadı’ndan Cumhuriyet Alanı’na kadar düzenlenen Fener Alayı ile sona erdi.
Stadyum önünde toplanmaya başlayan kalabalığa, Türk bayrağı ve fener dağıtıldı. Davul ve zurnaların eşlik ettiği Fener Alayında, 7’den 70’e her kesimden vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği dikkat çekti. Yürüyüş esnasında, mahalle sakinleri de balkonlardan Türk bayrakları ile yürüyüşe destek olurken, esnaf ve sürücüler de korna ve alkışlarla yürüyüşe destek çıktı.
Bir arada olma heyecanı
Cumhuriyet Alanında son bulan yürüyüşün ardından, protokol üyeleri ve siyasi parti temsilcileri yan yana halkı selamlayarak, bu kutlu günde bir arada olmanın heyecanını yaşadı.
Yürüyüşte; Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan ve Jandarma Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu’nun yanı sıra, oda başkanları ve siyasi parti temsilcileri de hazır bulundu.
Birlikteliğimiz ebediyen sürecek
Başkan Ali Özkan yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, cumhuriyetin önemine dikkat çekerek, “Son yıllarda da gördüğümüz gibi bu birlikteliğimizi, cumhuriyetimizi, içerden ve dışardan pek çok hainlikle bölmeye ve yıkmaya çalışıyorlar. Bizler tarih boyunca olduğu gibi yine birlikteyiz ve beraberiz. Ve bu böyle ebediyen gidecek. Onlar hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak. Bu anlamda sizlere, bu kutlu güne ortak olduğunuz için teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, milletimizin dirliği ve birliği için canını feda etmiş tüm şehitlerimize, Allahtan rahmet diliyorum” dedi.
Başkan Özkan’ın ardından söz alan Kaymakam Yolcu da aziz şehitleri rahmet ve minnetle anarak, birlik ve beraberliğin, cumhuriyetin temel taşı olduğunun altını çizdi ve cumhuriyet bayramını kutladı. Konuşmaların ardından davul ve zurna eşliğinde marşlar kalabalıkla hep bir ağızdan söylenirken, bazı öğrenciler de şiir okudu. Etkinliğin sonunda ise tüm çocuklar sahneye çıkarak, Başkan Özkan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.