Borsa’dan Atatürk’lü Türk Bayrağı hediyesi

Karacabey Ticaret Borsası, 94. yılını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cuma günü, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlar ile siyasi partileri ziyaret ederek Atatürk’lü Türk bayrağı hediye etti. Ziyaretlerinde milli birlik ve beraberlik mesajları veren Borsa yöneticileri, tüm Karacabeyliler’in Cumhuriyet Bayramı’nı da kutladı.
Meclis Başkanı Halit Elbir ve Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan öncülüğünde gerçekleşen ziyaretlerde ilk olarak Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu’nun konuğu olan Ticaret Borsası yöneticileri, ardından Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş ve Belediye Başkanı Ali Özkan’ı, daha sonra da sırasıyla; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ziraat Odası, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Garnizon komutanlığı, AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni ziyaret ederek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Türk bayrağı takdim etti.
Anlamlı bir etkinliğe imza atan Ticaret Borsası yöneticileri, milli birlik ve beraberliğe her zaman ihtiyaç duydukları mesajını verdi. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve bölünmez bütünlüğünün en önemli simgesi olan Cumhuriyeti korumanın bu topraklarda yaşayan tüm fertlerin müşterek görevi olduğunu ifade etti. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinden yeşeren genç Cumhuriyetin, ulusal bir değer olduğuna vurgu yapan Bertan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Cumhuriyet’imizin ilan edilişinin 94’üncü yıl dönümünü ilk günkü heyecan, mutluluk ve gurur içerisinde kutluyoruz. Asırlar boyu hiçbir zaman boyunduruk altına girmeyen ve bağımsızlık uğruna şahadete yürümekten çekinmeyen aziz milletimiz, 94 yıl önce ilk olarak kurtuluşa, ardından da Cumhuriyet’e uzanan şanlı bir yürüyüş başlatmıştır. Bugün Cumhuriyet’in sağladığı kazanımlar sayesinde ülkemiz birçok ülkenin model aldığı, tüm dünyadaki mazlumların umut kaynağı olmuştur. 94 yıldır milli egemenliğini hiçbir iç ve dış mihraka gasp ettirmeyen, bu yolda kurtuluş savaşındaki azim ve ruhla yürüyen aziz milletimiz, 15 Temmuz tarihinde de darbecilere karşı meydanlara inerek dünya tarihinde emsali görülmemiş bir mücadele örneği göstermiştir. Bu nedenle şehitlerimizin emaneti, milletimizin ortak eseri Cumhuriyet’imize sahip çıkmak, gerektiğinde mücadele etmek ve fedakârlık göstermek hepimizin en asli görevidir. Bu vesileyle, bize bugünlerimizi armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramı’mızı kutluyorum” dedi.
Bertan son olarak, “Karacabey’in köklü kurumlarından Ticaret Borsası, 2018 yılında kuruluşunun 50. yılını kutlayacak. Bölge ticaretine ve ülke ekonomisine daha fazla katkı yapmak için ihtiyacımız olan şey, çok çalışmaktır. Bu da milli birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmekten geçmektedir. 50 yıldır olduğu gibi bundan sonra da kaliteli hizmeti çağa uygun ve insan odaklı vermeye devam edeceğiz.
Bu düşünceden yola çıkarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Karacabey Ticaret Borsası olarak ilçemizdeki protokolüne, daire amirlerine, siyasilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, basınımıza ve değerli üyelerimize Atatürk resmi bulunan Türk Bayrağı hediye ettik. Bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımız, şehitlerimizin mübarek kanından rengini almaktadır. Bayrak ve Atatürk, bizler için en büyük birleştirici güçtür. Cumhuriyet Bayramları’mız her sene coşkuyla kutlanmakta ve milletimizi ortak paydada buluşturmaktadır” şeklinde konuştu.
Anlamlı ziyaretlerinden dolayı Karacabey Ticaret Borsası yöneticilerine teşekkür eden Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş ile diğer kamu kurum ve kuruluşlar, siyasi parti ve sivil toplum örgütü yöneticileri de, Atatürk’lü Türk bayrağını almaktan büyük bir şeref duyduklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.