Çördük’te yağma yok!

Çördük’te yağma yok!
Mustafakemalpaşa’da, “2.Çördük Savunması”ndan sonra gelen “Zafer” konuşuluyor.
İki sıkımlık barutla gerileyen “Katı Atıkçılar” geldikleri gibi gittiler.
Çördüklüler’in kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle tek yürek olmaları ve onurlu bir direniş sergilemeleri, iktidarın gücünü arkasına alan “Katı Atıkçılar”ı deyim yerindeyse Açmalar’da iyice morarttı.
Çördük İnatlar’da, AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun desteğiyle yapılması planlandığı söylenen “Endüstriyel ve Tıbbi Katı Atık Tesisleri” için masaya yatırılan “Plan Değişikliği”ne İl Genel Meclisi İmar ve Planlama Komisyonu onay vermedi. Başka bir deyimle mantık öne çıktı. Çok da güzel oldu. İl Genel Meclisi üyelerini kutluyoruz.
Burada, gözden kaçmaması gereken önemli bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum:
Milletvekili olmadan önce, atarken mangalda kül bırakmayan Ali Koyuncu halkın istemediğini, kendisinin de istemeyeceğini basa basa söylemedi mi? Söyledi!
Milletvekili olduktan sonra ne yaptı? Tam tersini! Hatta, halka rağmen, “Katı Atıkçılar”ın içinde yer almadı mı? “Çördük Seferi”ndeki “Talan Projesi”nde başrollerde oynamadı mı?
“Katı Atıkçılar”ın aptal olabileceğini düşünemeyiz. ÇED raporu almadan, hele hele “Plan Değişikliği” olmadan çivi bile çakılması olanaksız durumdaki bir bölgede tarla toplanması neyin nesidir?
Çördük-İnatlar Açmalar Mevkii’nde kurulması düşünülen “Katı Atık Tesisleri” için AFÖ Enerji, Elektrik Üretimi San.ve Tic.Ltd.Şti. adına “ÇED Raporu” alınmadan, “Plan Değişikliği” yapılmadan tarla satın alınırken kimler nasıl hesap yaptı? Tesislerin kurulacağını kimler neye karşılık garanti etti?
“Siz gidin yerlerinizi alın, tesisleri kuracakmış gibi hazırlanın. Ben nasıl olsa “Plan Değişikliği”ni, “ÇED Raporu”nu arkadan ayarlatırım” güvencesini kim verdi?
50 Milyon Euroluk yatırım yapmayı düşünen “Katı Atıkçılar,” arkasında siyasi güç olmadan bu yola çıkar mı?
“Katı Atıkçılar,” Çördük-İnatlar’daki Açmalar’da adamakıllı açmazda kaldı!
Şapka düştü kel göründü.
Yanlış hesap Bağdat’tan döndü.
“Katı Atıkçılar”la Ali Koyuncu bir araya gelip değerlendirme yapar mı, yapmaz mı onu bilemeyiz.
Bildiğimiz; Çördük’ün kirlenmemesi, doğal dengenin korunması, tarım ve hayvancılığın yok olmaması adına sürdürülen kararlı mücadele sonunda kazanılan zaferde; gönüllü çevrecilerle birlikte, sivil toplum kuruluşlarının desteğinin yadsınmaması gerektiğidir.
“İnanmak, kazanmanın yarısıdır” derler ya, aynen öyle oldu.
İnatlar’ı çökertmeme konusunda inanan Çördüklüler’in dik duruşu, “Büyük Oyun”u bozdu. Gönüllü çevrecilerle sivil toplum kuruluşlarının desteğini yanına alan Çördüklüler, “Katı Atıkçılar”ı Açmalar’da iflas ettirirken tarih yazdılar. Dayanışma gücüyle kısa sürede kesin sonuç aldılar. İnatlar’ıyla Türkiye’ye örnek oldular.
İl Genel Meclisi’nin geçen hafta aldığı güzel bir kararla, Çördük’ün çöp olmayacağı kesinleşti.
Anlaşılan doğa katledilmeyecek, rantçılar çöplenemeyecek!
Çünkü, Çördük’te yağmaya geçit yok!
Teşekkürler Çördüklüler… Teşekkürler doğa severler, gönüllü çevreciler… Teşekkürler kirliliğe karşı duran sivil toplum kuruluşları…
Unutmayın, sırada “Katı Atıkçılar”dan üç kat daha fazla zehir soluduğu söylenen “Marzinç” var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.