CHP’den aday olacaklar son düzlükte

Karacabey'de yerel seçimler yaklaştıkça belediye başkanlığı için aday adayları arasındaki yarış hız kazandı. Partilerin seçimlere hangi aday ile gireceği ise merak konusu oldu.

Aday adaylığı sürecinde AKP ile MHP'nin yaşadığı krizlerin etkisi devam ederken, CHP ise ilk kez sakin bir hava görülüyor.

Diğer partilerde kırılmalar yaşanırken, CHP'nin bütünlük içinde görüntü vermesi olumlu puan topluyor. Aday adaylığı başvuru sürecinde hiçbir sıkıntı yaşamayan CHP'nin, Enver Kartal, Gönül Avil, İsmail Hakkı Taşer, Ayhan Kutku, Kemal Pehlivan ve Yüksel Ceylan isimleri üzerine yoğunlaştığı belirtiliyor. CHP'nin, adayını söz konusu 6 ismin arasından çıkaracağı dile getiriliyor.

Meclis üyeliği aday adaylığına şu ana kadar 33 ismin başvuruda bulunduğu kaydedilen CHP'nin yerel seçimlerde ipi göğüsleyeceği konuşuluyor.

AKP'de, İlçe Başkanı Mustafa Çelik'in aday adaylığını açıklamasıyla ortalık karıştı. Yönetimin görevden alınmasıyla başlayan krizin, Milletvekili Önder Matlı'nın aday adayları arasındaki bir ismi belediye başkanlığına işaret ettiği söylentilerin artmasına neden oldu.

“Üçlü olsun, güçlü olsun” sloganıyla hareket eden AKP'de, belediye başkanlığı için kendilerine yakın bir isme yoğunlaştığının ileri sürülmesi, aday adaylarında rahatsızlık yarattı. Tarafsızlığın yitirildiği görüntüsü, aday adayları arasında sıkıntılı bir süreç başlattı.

AKP'de, Mustafa Çelik, Hüseyin Uçan, Faruk Türe, Çetin Halis, Halit Türkan, Orhan Güzel, Talat Özel ve İsmail Ülker belediye başkanlığına aday olabilmek için kolları sıvamış durumda.

MHP'de Ergün Koç depreminin artçıları partiyi sallamaya devam ediyor. MHP eski İlçe Başkanı Ayhan Tayfur'a büyük haksızlık yapıldığı belirtiliyor. İlçe yönetiminin rozet takma töreninde sergilediği tutumun, Ergün Koç'a açıkça destek verildiği yönünde değerlendiriliyor. Parti içinde bölünmelere neden olan Koç'un, MHP'ye katılmasından sonra kan kaybı yoğun biçimde sürüyor.

Kongre hazırlığı içindeki DP'de ise belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için henüz aday adaylığı başvurusu yapılmadığı kaydedildi. DP'de, MHP'nin destekleneceği şeklinde çıkan söylentiler, büyük tepki çekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.