Kimin kahramanı?

…Ve Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Pazartesi günü gözyaşlarına boğulduğu bir törenden sonra MHP ile “İmam nikahı” yaptı. İmam nikahını, Ergün Koç'a MHP rozeti takan Fevzi Kahraman söylüyor. 

Aynı Fevzi Kahraman, 14. 02. 2012 tarihli Meltem'de Ergün Koç'a yüklenirken: “16 milyon TL. tutarındaki bir yatırım için Meclisten 10 milyon TL. borçlanma yetkisi istiyorsunuz. Projenin işletme maliyeti konusundaki sorularımıza cevap veremiyorsunuz. Sütten ağzımız yandığı için yoğurdu üfleyerek yemek zorundayız. Kent Meydanı elinizde patladı. 50'den fazla işyeri yıkıldı. Otoparktan 4 ayda 3 bin TL. gelir elde edildi. Personelin maaşı dahi karşılanmadığı için burasını Şoförler Odası'na kiralamak istiyorsunuz. Eski İş Bankası ile BİM'i yerlerinden çıkardınız. Yerleri boş bıraktınız. Kira gelirlerini azalttınız. Bunlar yalnızca birkaç basit örnek” açıklamasıyla sahne alıyor.

MHP adına konuşan Fevzi Kahraman, “Sütten ağzımız yandı. Bizim Meclis üyelerimizden oy bekleme” demeye getirirken, paranın cambazı olduğunu söyleyen Ergün Koç'un Belediye'yi zarara uğrattığına vurgu yapıyor. Koç'un, kurnazlığını ve aldatmacılığını anlatmaya çalışıyor.

Fevzi Kahraman'ın becerilerine (!) daha sonra döneceğiz.

Burada Ergün Koç'un MHP sevdası alevlenmeden önce hangi partilerin kapısını çaldığına dikkat edelim: Cumhuriyet Halk Partisi ve İşçi Partisi. Demokrat Parti'ye ise en kötü olasılıkla düşünülen son duraktaki yedek stepne gözüyle bakılabilir.

CHP ile İP, Koç'a Belediye'deki “Görevini kötüye kullanmaktan” 7 yıl, 2 ay hapis cezası verilmiş mahkeme kararları nedeniyle kapılarını açmadı.    

Bu durumda ne yapılabilir? Olasılıkları birlikte değerlendirelim:

Ergün Koç'un özel gazetecilerinin 24 saat kafa yorarak pazarlama işlerini yürüttüğünü göz ardı etmeyelim.

Kulislere girelim bakalım neler dillendiriliyor?

“Ergün abi, bizden aday olabilirsin tamam da, kazanma şansımız olmaz. MHP'den aday olursan, biz de seni destekleriz. Senin yüzde 20 oyun var. MHP'nin yüzde 15. Bizden de yüzde 5 gelir, eder yüzde 40.  Herkes şok yaşarken aradan sıyrılır, seçimi rahat kazanırız. Kuzu sarması dostluğumuzu kimselere belli etmeden sürdürürüz.”

Senaryolar böyle.

Dürüstçe yapılan ilkeli siyaset (!) denilebilir mi?

Ne gezer.

Sonuçta, Ergün Koç öyle ya da böyle MHP'den sözde aday adayı oldu.

Neden sözde? MHP tabanını yumuşatabilmek ve sözde “Temayül yapıldı, demokratik oldu” masalları anlatabilmek için.

Yerlerse tabi ki. Çünkü, MHP tabanı kaynıyor. İstifa edeceğini söyleyenlerin ve üyesi olduğu halde MHP'ye oy vermeyeceğini dile getirenlerin sayısı azımsanmayacak kadar arttı. Partisine kızgın ve kırgın olan MHP'li dostlarımız ne diyor biliyor musunuz? “AKP'nin oylarını yüzde 44'ten yüzde 22'ye kim düşürdü? Kaldı ki, Ergün Koç'la kazanmaktansa, Ayhan Tayfur gibi pırıl, pırıl isimle kaybedelim daha iyi. Oylarımız yarı yarıya düşebilir. CHP'nin ekmeğine yağ sürüyoruz.” 

Temkinli konuşan MHP'liler ise Koç'un aday olamayacağını ileri sürüyor ve beklemede duruyor. 

Ancak, atı alan Üsküdar'ı geçmiş gibi.  

Arap saçı içindeki MHP, Ergün Koç'u aday göstermeyecek olsaydı, 7 yıl, 2 ay hapis cezası ile ilgili Yargıtay 14. Dairesi'nde iki yıla yakındır beklemekte olan dosyalara karşın riske girer miydi?

Anlaşılan Koç'un cezası onansa da aday olmasında sakınca görülmüyor. “Kazanalım da, kiminle, nasıl olursa olsun” mantığı öne çıkıyor.

Koç'u kimler, neden istiyor?

MHP İlçe Başkanı Fevzi Kahraman'a dönelim. Kahraman, düne değin Ergün Koç'u eleştiriyordu. Nasıl oldu da, Koç'la sarmaş, dolaş karelerdeki objektiflere manken oldu? Belediye binasını kale olarak gören Kahraman, kalenin burçlarında ülkü bayrağını dalgalandırma hayalini gerçekleştirebilmek için ne gibi özverilerde bulundu acaba?

Kahraman'ı, Belediye'nin bilgisayar işlerini yıllardır başarıyla yürüten Yardımcısı Murathan Özçelik etkilemiş olabilir mi?

Murathan Özçelik'le Ergün Koç yakınlığını bilmeyenimiz yok gibidir. Belediye'ye iş yapan esnafların çoğu faturasının karşılığını alabilmek için aylarca beklerken, Özçelik'in alacaklarının anında ödenmesi yakınlığın derecesini göstermiyor mu?

Özçelik, daha önceleri aday olacağını söyleyen Fevzi Kahraman'a “Sen çekil, eşiniz Koç'un listesinden Meclise girsin, başkan yardımcısı olsun” demiş olabilir mi?

Ergün Koç'un eleştirilmesi gündeme gelen MHP yönetim kurulu toplantılarında Özçelik'in frene basılmasını istemesi üzerine geri adım atılması neyin nesidir? 

Aylar öncesi başlayan Koç-MHP flörtüne ses çıkarmayan Fevzi Kahraman, Ayhan Tayfur'un aday adayı olmasından sonra neden istifa etti?

MHP'de, “Koç adayımız olursa, masrafımız da olmaz, hepimiz için çok iyi olur” diye konuşan kimdir? Koç'u, İl Başkan Yardımcısı Fatih Şenöz'e öneren kimdir? MHP'deki Koç'un adaylığını aylar öncesinden yavaş, yavaş ve sessiz, sesiz ısıtmaya başlayan isimler Murathan Özçelik, Fevzi Kahraman, Fatih Şenöz olamaz mı?

Ayhan Tayfur oyunu bozmuştur. Fevzi Kahraman kimin kahramanı olmuştur?

Ergün Koç MHP'ye hayırlı olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.