CHP ve Baykal

CHP ve Baykal
Karacabey CHP’nin 1992 yılında Kurucu Başkanlığı’nı yaptım. Hiç bir karşılık beklemeksizin, bu partinin ölünceye kadar kapısında nöbet tutan bir neferi olacağım.
29 Mart 2009 Yerel Seçimler propaganda döneminden sonra gözlemlerimi paylaşma ihtiyacını hissettim.
Bu seçimler göstermiştir ki AKP gerileme dönemine girmiştir. Ne erzak yardımları, ne beyaz eşya-koltuk dağıtımı, ne sadaka kültürü, ne basına efelenme, çiftçiyi azarlamalar, yandaş medyanın poh-pohlamaları, ne yandaş görsel yayının Türkiye’yi güllük-gülistanlık gösteren AKP yanlısı haberleri, gerilemeyi durduramamıştır. Bizim toplumumuz, gerileyen bir partiye sırtını çok çabuk döner.
İşte şa-şaalı ANAP, bugün tabela partisidir. Gelecekte AKP’de tabela partisi olacaktır.
AKP, bu seçime 6 milyon yeni seçmen katıldığı halde, 1 milyon 46 bin oy kaybetmiştir. 22 Temmuz’da % 46.58’lik desteği, 29 Mart’ta % 38’e düşmüştür. Oylarının % 8.58 puanını kaybetti.
Bu şartlar altında, AKP’nin oylarının erozyona uğramasına karşın, CHP oylarını 1 milyon 800 bin arttırmıştır. Oy patlaması sağlanamamıştır. Bu oy artışı, ana muhalefet partisi CHP için yeterli değildir. Bu durumda, iktidar partisi olma şansı da azdır. Artan oyları dikkate alan Genel Başkan Deniz Baykal “Bu başarıdır, ay tutulması başladı” diyerek halkı umutlandırmaktadır.
Sayın Genel Başkan’ım, çok dürüstsün, fazilet sahibisin, dünya görüşlerin engin, ülkemiz için bu güne kadar mücadele verdin. Alnında en ufak bir leke yok. Maliye ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptın. Şahsına ve yakınlarına en ufak bir menfaat sağlamadın. 12 Eylül’de, bankada çok az bir paran vardı. Hapise atılmıştın. Ailenin geçimi bu ufak tasarrufla sağlanmıştı. Dini, siyasete alet etmedin. Temizsin, pırlanta gibisin, Türk siyasetinde ender bulunan bir insansın.
Ancak, bu toplum seni anlamadı, anlamıyor, anlamak istemiyor. Olmuyor Genel Başkan’ım olmuyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü partisi; 17 yıldır sizin Genel Başkan’lık döneminizde iktidar alternatifi olamadı. Seçim öncesi ve sonrası halkın nabzını da tuttunuz, yine olmadı. Olmayacak da.
Bu şartlar altında, en kısa zamanda, olağan üstü kongreye gidilerek, yıldızı parlayan, dürüst, çalışkan, fazilet sahibi genç kadrolarla, parti yönetiminde köklü değişiklikler yapılmalıdır.
Gelecek yönetim, parti programını yaparak, önümüzdeki seçimlere kadar, il, ilçe, belde yönetimlerini, harekete geçirerek hazır olmalıdır. Seçim öncesi çalışmalar yaparak kapsamlı bir politika değişikliği ile, partimize daha çok ivme kazandırılmalıdır.
Sayın Genel Başkan’ım, sizden çekilmenizi ve CHP’nin başında Onursal Genel Başkan olmanızı istiyorum.
Sayın Genel Başkan’ım, sizi çok seviyorum ancak partimi daha fazla seviyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.