Çevreci okullara teşekkür belgesi

Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen “Pil atıkları toplama projesi”nde  en fazla atık pil toplayan üç okula Dünya Çevre Günü’nde Başkan Koç, tarafından  teşekkür belgesi verildi.
2007-2008 öğretim yılında ilçe merkezindeki tüm okullarda atık pillerin çevreye zararı konusunda eğitici programlar uygulandı. Evlerindeki atık pilleri Belediye’nin kampanyasına teslim eden öğrencilere de çeşitli kitaplar armağan edildi. İlçede en fazla atık pil toplanmasına katkı sağlayan 14 Eylül, Uluabatlı Hasan ve İstiklal İlköğretim okullarını önceki gün ziyaret eden Belediye Başkanı Ergün Koç, Başkan Yardımcısı Meral Eren ve Çevre Mühendisi Beyhan Akınsal öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Okul müdürleri Oktay Köseoğlu, Engin Karadeniz ve İsmet Turnalı’ya teşekkür belgelerini takdim eden Başkan Koç, ayrıca öğrencilere dağıtılmak üzere çok sayıda kitabı da okul yöneticilerine teslim etti.
Öğrencilere çevre bilincine yönelik öğütlerde bulunan Başkan Koç, okullara  kampanyalara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Belediyesi’nin ağaç dikimi, yeşil alan ve parklar ile evsel ve sanayi atıkları konusunda gösterdiği çalışmalarla çevreci olarak anıldığına işaret eden Koç, “Ambalaj atıklarının yerinde toplanması, atık piller, atık yağlar ve evsel atıkların arıtılması projeleriyle çevremize karşı duyarlı oluşumuzu ispatladık. Her yaştaki insanımızı da çevre sağlığı konusunda özenli davranmaya çağırıyor, sağlıklı çevrenin içerisinde sağlıklı insanların yaşayabileceğinin bilinmesini istiyoruz. Karacabey’de kaliteli yaşam dönemini başlattık. Çevreyi korumanın yılda bir gün değil, 365 gün olduğu unutulmamalıdır” diye konuştu.
Koç, “Ambalaj atıkları ve atık pil toplama kampanyalarına bir yenisini daha ekleyerek tıbbi atıkların da ayrı toplanmasını sağlanacak. Çevremizi sağlıklı duruma getirmek, insanların sağlıklı yaşaması demektir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.