Çevre yoksa, para hiçtir!

Çevre yoksa, para hiçtir!
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, doğa harikası olan ilçenin gelecek nesillere özelliği bozulmamış bir tabiat bırakılmasını diledi.
KTSO olarak geçen yıl öğrencilerin bu konudaki duygularına ulaşabilme adına “Hayalimdeki Karacabey” adlı bir resim ve kompozisyon yarışması da gerçekleştirdiklerini ifade eden Özer Matlı, bir ülkenin kalkınabilmesi için çevre ve doğa bilincinin küçük yaşta aşılanması gerektiğini vurguladı.
Karacabey’in verimli topraklara sahip olduğuna dikkat çeken KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, kollama ve koruma yapılmadığı takdirde gerek göllerin, gerekse toprağın insanlara sırtını dönebileceğine dikkat çekti.
Çevreyle ilgili düşüncelerine bir Kızıldereli Atasözüyle örnek veren Matlı; “Son Ağaç Kesildiğinde… Son Nehir kuruduğunda… Son Balık Avlandığında… O Zaman Göreceksiniz Paranın Yenmediğini…” cümlesinin konuyu özetlediğini söyledi.
KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı; “Tarımsal ve hayvansal üretimimizle ziraatta, ona yakın markasıyla sanayide hiçte küçümsenmeyecek bir yerdeyiz. Özellikle coğrafi olarak birçok avantajımız var. İlçenin dört bir tarafı derelerle çevrili. Çok önemli bir göl hemen dibimizde, deniz ayağımızın altında. Dünyanın en büyük doğal ıhlamur ormanına sahibiz. Karacabey hayvan sevgisiyle de adını dünyaya duyurmuştur. Ayı Barınağı, Leylek Köyü, Pako Köpek Barınağı, Sülün Çiftliği, Tigem’de yetişen atlar ve köpekleri sadece yurdumuzda değil dünyada da biliniyor ve tanınıyor.
Bu nedenle dünyayı ya da yaşadığımız yeri korumak sadece üç – beş kişinin mücadele vermesiyle olmuyor. Herkes çevrenin önemi konusunda duyarlılığa sahip olmalı. Çevre dünyanın tümünü karşılıyor. Çevre bilincini tüm insanlara vermeliyiz. Bu nedenle okullardaki eğitim ve çalışmalar özendirici olmalı.” diyerek tüm Karacabeylilerin ‘Dünya Çevre Günü’nü kutladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.