Cemil Tosun tarafsızlığını yitirdi

Cemil Tosun tarafsızlığını yitirdi
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Orhan Karabaş, Seçim Müdürünün seçimlerde görevlendirilen personelde arasında siyasi ayrım yaptığını ileri sürdü.
Seçim Müdürü Cemil Tosun’un özellikle Atatürkçü öğretmenleri dışladığı yönünde şikayetler aldıklarına dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Orhan Kara-baş, durumu şiddetle kınadıklarını vurguladı.
Seçimlerde imamlara daha çok görevlendirme yapıldığını belirten Karabaş, Cemil Tosun’un taraflı tutumuna isyan eden öğretmenleri ise azarladığını kaydetti.
Yapılan görevlen-dirilmede, Türk Eğitim Sen ile Eğitim Bir Sen’den 4, Eğitim Sen’den ise sadece 1 kişinin görevlendirildiğine dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, “Gelen şikayetler üzerine bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Seçim Müdürü’nün böyle bir davranışta bulunmasına şiddetle karşı çıkıyoruz. Özellikle de Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin azarlanmasına bir anlam veremedim. Sayın Cemil Tosun ne yapmaya çalışıyor? Kendisinin AK Parti’nin oyuncağı olduğu yönünde duyumlar aldık. Herkesin düşüncesine saygımız var. Ancak, görevinin bilincinde olmayan ve ayrımcılık yapan kim olursa olsun, tepkimizi ortaya koyarız. Biz her zaman adil bir seçim olmasından yanayız. İlçe Seçim Müdürlüğü’nü sağduyuya davet ediyor ve yapılan yanlıştan kısa sürede dönmelerini bekliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.