Çavuşoğlu Karacabey’de rüzgar gibi esti!

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, geçtiğimiz Cuma günü Karacabey’e gelerek  bir dizi açılışa katıldı.

İlk olarak Hacı Ali Camii yanında bulunan İmam Hatipliler Derneği’nin açılışını gerçekleştiren Çavuşoğlu, daha sonra Hükümet Konağı arkasında Karacabey Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı’nın açılış kurdelesini kesti.

Ardından Çavuşoğlu, 5 milyonluk teknolojik yatırım yapılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

Yoğun ilginin yaşandığı açılış ve ziyaretlere Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra; İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak Karacabey İmam Hatipliler Derneği’nin açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Millete istikamet çizmek, ayar vermek, milletin ufkuna ve ruhuna aykırı kodları onlara dayatmakla hiçbir sonuç elde etmek mümkün değildir” dedi.

Kendisinin de imam hatip mezunu olduğunu hatırlan Bakan Çavuşoğlu, 11 yaşında Biga’da Biga’da değerli insanların kendisine sahip çıkarak, kol kanat germeleri neticesinde tahsilini tamamladığını söyledi. İmam hatiplilerin okullara ve bu millete olan vefa borcunu ödediğini söyleyen Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanımız bunun en bariz örneğidir. O da bir imam hatiplidir. Bahsettiğimiz yıllardaki hamurun karıldığı, yoğrulduğu süreçten geçerek, bugün bu camiaya, millete, ülkeye olan vefa borcunu ödemek için gecesini gündüzüne katıyor. Allah, ona güç ve gayret versin” dedi.

Bazı küçük düşüncelerin, küçük düşünenlerin kendilerini yollarından almaya kalksalar da başarılı olamadıklarını belirten Çavuşoğlu, “4+4+4 dediğimiz sistem, kanun değişikliğini gerçekleştirdik. Bugün itibariyle bu okullara olan teveccüh, günden güne artıyor. Bu okullarda nitelikli eğitim, günden güne güçleniyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin bir şey kaybetmediğini, ülkede hiçbir şeyin değişmediğini söyleyen Çavuşoğlu, “Hiç kimseye hiç kimse musallat olmadı. Ama ne oldu? Devletle millet barıştı. Milletle toplumsal yaşam içindeki barış hakim oldu. Dolayısıyla millete istikamet çizmek, ayar vermek milletin ufkuna ve ruhuna aykırı kodları onlara dayatmakla hiçbir sonuç elde etmek mümkün değildir. Dolayısıyla millet bir şekilde tavrını ve ne yapmak istediğini ortaya koydu. Şimdi bundan sonra bize düşen gerçekten de son 15 yıldan aldığımız güçle büyüyebileceğimizi, güçlenebileceğimizi, empoze edilen değil kendisi rol alan, iddia ve tezlerini bölgesinde geçerli kılabilecek o mefhumu geliştirmek, güçlendirmektir.” dedi

Açılışlar serisine 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydan’ında devam eden Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, 15 Temmuz’da şehit düşen vatandaşlar için fatiha okunmasını istedi. Çavuşoğlu, “Türkiye, ‘vekalet savaşları’ suretiyle yeni bir türbülansın içine sokulmak isteniyor. Güneyden, başka bölgelerden kuşatılmak isteniyoruz. Ne olursa olsun Türkiye, bütün bu kuşatmayı yaracak millete de ferasete de ruha da sahiptir.” dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye ile ilgili yapılmak istenen ameliyat ve operasyonun 15 Temmuz 2016’dan önce başladığını söyledi.

Türkiye’nin kendi ayaklarının üzerinde durduğu, emeklediği yerden dizlerinin üstüne doğrulduğu, kendi tez ve iddialarını ortaya koymaya başladığı, savunma sanayisinde önemli adımlar attığı andan itibaren uluslararası sisteme karşı bir meydan okumayla ortaya çıktığını anlatan Çavuşoğlu, “Bu uluslararası sistem, Türkiye’yi her defasında hizaya getirecek bir yolu bulmuştu. Bazen darbeler, bazen ekonomik krizlerle ülkeye diz çökertmeyi başarmıştı.” diye konuştu.

Birilerinin, karşısında dikte edilenleri elinin tersiyle itip güçlenmeye, kudretlenmeye başlayan Türkiye’yi gördükçe çıldırdığını dile getiren Çavuşoğlu, “Her hamlemiz, gelişim projemiz, Türkiye’nin her büyüme hafsalası onları çıldırttı.” ifadelerini kullandı.

Vekalet savaşları

Çavuşoğlu, ülkenin bütün organlarına ve hücrelerine kadar girmiş, unutulmaya bırakılmış, zamanı geldiğinde de uyandırılarak ülkeyi felç etmek üzere devreye alınan bir güruhun milletin üzerine uçakla, tankla, topla, tüfekle mermi yağdırdığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

 

“Millet, her şeye rağmen çıplak bedenleriyle ‘Namusum, mukaddesatım ve vatanım’ diyerek, buna geçit vermedi. Bu millet, eli öpülesi bir millettir. 15 Temmuz, tarihimizin nirengi noktalarından biridir. Şehitlerimizi ve gazilerimizi, milletin ortaya koyduğu o büyük direnişi asla unutmayacağız. Bizim unutmadığımız gibi unutmayan birileri daha var. Bu girişimin arkasında olan, ellerinde tuttukları kuklalarla perde gerisinden onları yönetenlerin asla vazgeçmeyeceğini bileceğiz. Türkiye, ‘vekalet savaşları’ suretiyle yeni bir türbülansın içine sokulmak isteniyor. Güneyden, başka bölgelerden kuşatılmak isteniyoruz. Ne olursa olsun Türkiye, bütün bu kuşatmayı yaracak millete de ferasete de ruha da sahiptir.”

“Türkiye’yi kuşatanlara omuz vermek, siyasetçiye yakışmaz”

Türkiye güçlenirken ülkedeki iş birlikçilerin ülkeye saldırmak isteyenlerle beraber hareket ettiğini görmenin üzücü bir durum olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, şunları dile getirdi:  “Bugün FETÖ, DHKP-C, PKK ağzıyla ortaya çıkıp konuşan siyasiler yok mu? Var. Bugün hala 15 Temmuz’da 250 şehidin ruhuna azap edecek şekilde, ‘Bu, bir tiyatro oyunudur’ diyenler yok mu? Var. Bunu bir tarafta FETÖ’cüler, bir tarafta ana muhalefet partisi diyor. Daha önceki akşam ‘Bu, bir tiyatrodur’ dedi ve aynı gün müebbet hapis cezasıyla yargı tarafından cezalandırılan insanları görmezden gelerek bunu yaptı. Böyle bir aymazlık, düşmanlık olabilir mi? Neler yaşandığının farkında olmayan, idrak yoksunu insanlar nasıl yaşıyor bu ülkede, anlamak mümkün değil. ByLock görüşmelerinde bu teröristlerin kendi aralarında hangi CHP’li ile ne tür girişimler içinde bulunduğunu hep görüyoruz. Mecliste ve değişik platformlarda, ‘Bunun siyaset ayağı ne olacak?’ diye tutturdular.

Israrla söyledik ki biz 30 Mart’tan, 7 Haziran’dan, 1 Kasım’dan önce teşkilatlarımızda var idiyse temizledik. ‘Siz ne yaptınız?’ diye sorduk. Milletvekilleriniz, basının önünde ‘Biz 30 mart’tan önce FETÖ ile kol kola girdik’ dediler ve istifa ettiler. Birgül Ayman Güler’di bu, sizin milletvekilinizdi. Bank Asya’nın etrafında dolanan Mahmut Tanal’ı, barışçı arkadaşları gördük. Sezgin Tanrıkulu’nun İHA’larla teröristlerin tepesine bindiği günde aynı FETÖ’nün, PKK’nın ağzıyla ‘Ne yapıyorsunuz’ diye soru sorduğunu gördük.”

Çavuşoğlu, CHP’nin milletin gözünün içine baka baka bu ihanete ortak olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’yi kuşatıp felç etmeye çalışanlara omuz vermek, içimizdekilere, hele de siyasetçiye, ana muhalefet partisine hiç yakışmaz.” dedi.

“Uyanık olmak, tarih okumaları yapmak zorundayız”

Vekaleten Türkiye ile savaşanların net bir şekilde ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:  “Belçika’da PKK’yı terör örgütü listesinden çıkaran bir mahkeme kararı ortaya çıktı. Almanya, Avrupa sokaklarında terör örgütü mensuplarının posterlerini taşınarak, hatta cumhurbaşkanımızın şakağına silah dayayan posterler taşınarak meydan okunuyor. Bunlar, kendi putunu yiyen müşriklere benzediler. ‘İnsan hakları’, ‘özgürlük’, ‘teröre karşıyız’ dediler ama ne zaman ki durum ortaya çıktı; ‘Benim terörüm, senin terörün’ diye muamele yaptılar. Biz uyanık olmak, tarih okumaları yapmak zorundayız. Bugün bölgemizi anlamak istiyorsak mutlaka 1914’teki 1. Dünya Savaşı sonrasında ortaya çıkan neticelere bakmak gerekiyor. Bu savaştan sonra Ortadoğu coğrafyasında, bu bölgede neler yaşandıysa bugün aynıları yaşatılmak isteniyor bu ülkeye. Bir insan, aynı delikten iki kere sokulmaz. Biz sokulmayacağız.”

Çavuşoğlu, daha sonra Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti Bursa milletvekilleri Efkan Ala ve Zekeriya Birkan ile açılış kurdelesini kesti.

“Ara değil, aranan eleman yetiştireceğiz”

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Karacabey Belediyesi’nin girişimleri ile sponsor bir firma tarafından 5 milyon TL’lik makine desteğiyle donatılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de açılışına katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmasında, “Kısa vadede hedefimiz, lise düzeyindeki her 100 öğrenciden en az 50’sini meslek liseli yapmaktır. İnşallah bu hedefimize de çok yaklaştık.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, geçtiğimiz Cuma günü ziyaret ettiği Karacabey’de, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 5 milyonluk yatırım yapılan teknoloji laboratuarlarının açılış törenine de katıldı.

Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Çavuşoğlu, mesleki eğitimin önemine dikkat çekti. “Meslek Lisesi, Memleket Meselesi” sloganının önemli olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Biz, sadece bu sloganla yetinmedik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümetleri olarak en önemli önceliklerimizden birinin gençlerimizi birer meslek sahibi yapıp geleceklerini garanti altına alarak, onları mutlu ve huzurlu kılmak, ülkemizin yetişmiş insan gücü kapasitesini artırmak olduğunu gündemimizden çıkarmadık.” diye konuştu.

Ülke genelinde binlerce farklı alanda eğitim veren meslek lisesi olduğunu, bunların sayısının 12 kat arttığını belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Bu sayı 3 bin 290 mesleki ve teknik liseye ulaşmıştır. Bu okullarımızda çoğu teknik olmak üzere 130 binin üzerinde öğretmen görev yapmaktadır. Hükümetlerimiz döneminde meslek liselerimizde okuyan öğrenci sayısı 1 milyon 800 bin civarına ulaşmıştır. Bu rakam, Avrupa ülkeleriyle mukayese edildiğinde henüz onların yarısı kadar olsa da giderek artan sayılarımız, inşallah umut verici seviyelere ulaşacaktır. Kısa vadede hedefimiz, lise düzeyindeki her 100 öğrenciden en az 50’sini meslek liseli yapmaktır. İnşallah bu hedefimize de çok yaklaştık. Bakanlık bütçemizden sadece mesleki ortaöğretime ayrılan rakam 2002’ye göre 11 kat artırılarak, 8 milyar 700 milyon liraya çıkartılmış, adeta bir sessiz devrime imza atılmıştır.”

Çavuşoğlu, mesleki liselere ayrılan bütçenin bile hükümetlerinin bu konuya verdiği önemi gösterdiğini vurgulayarak, “Tek bir eksiğimiz var, yetişmiş insan gücü. Onun için Milli Eğitim Bakanlığı’yla bu alanda devrim gibi adımlar atmaya kararlıyız. Daha kaliteli ve rekabet edebilir bir sürecin de arefesinde olduğumuzu haber vermek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin 80 milyonun sorumluluğunu her alanda omuzlarında hissetmeleri gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Türkiye’yi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine araştıran, sorgulayan, idealist bir gençlik taşıyacak. Bir elinde taş, bir elinde sopayla dış güçlerin maşası olan gençleri asla görmek istemiyoruz. Bizler, içinden çıktığı toplumun gerçeklerine yabancı olmayan, çevresini en iyi şekilde okuyan, pozitif bilimleri yakından takip eden bir gençlik istiyoruz. Hükümet olarak ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşmanın yolunun gençlikten geçtiğini biliyoruz. İnsan kaynağının geliştirilmesi için bütün çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz. İyi yetişmiş ara eleman eksikliğinin farkındayız. Teknik lise yatırımının önemli olduğunu biliyoruz ve önceliklendirmek zorundayız.”

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, daha sonra AK Parti Bursa Milletvekilleri Efkan Ala ve Zekeriya Birkan, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile birlikte açılışı gerçekleştirilen laboratuarları gezdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.