Bursa’yı parsel parsel satıyorlar!

Yıllar sonra AK Parti döneminin tarihi yazıldığında iki şey ön plana çıkacak…

Biri, ‘Kent topraklarına petrol kuyusu muamelesi’ yapılması…

İkincisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıldır biriktirdiklerinin satılması…
 **** 
Çürüme, bozulma yukardan aşağı doğru indiği için Ankara’dan yürütülen satma, ranta açma sistemi Bursa’yı da etkisi altına aldı.

Sabahleyin kahvaltıda buluştuğumuz DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz (yardımcısı Sadık Kutlucan), “İstanbul ve Ankara’da seçimi kaybeden iktidar partisinin yandaş müteahhitleri Bursa’ya saldırmaya devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

 **** 
Sabah bu değerlendirmeyi duydum, öğleden sonra TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Feridun Tetik, BURULAŞ’a ait, Helitaksi’nin bulunduğu, Kızılay’ın karşısında, Sheraton otelinin yanında 13 dönüm arazinin satışa çıkarıldığını, kendilerinin de buna dava açmaya hazırlandıklarını söylemez mi?

Al sana bir rant hikayesi daha…

Üstelik bu bölgeye öylesine bir imar vermişler ki, satın alacak kişi 13 dönümün 11’ini kapsayacak şekilde otel yapacak.

Hem de 60 metre yüksekliğinde…

**** 
El insaf diyorum, Nilüfer’in bu bölgesinde pek çok alış-veriş merkezi (Carrefoursa, Sur Yapı Marka, Park Ora) var.

Hastane zaten orayı yoğunlaştırdı, bölgede trafiği içinden çıkılmaz hale getirdi.

Bölgenin park ve yeşil alan olarak kalması gerekirken, Bursa Büyükşehir yönetimi burayı da imara açıp satmak için karar aldı.
 **** 
Ancak, kentin dokusunu korumak konusunda duyarlı olan akademik odalardan Mimarlar Odası plan iptal davası açmaya hazırlanıyor.

Oda Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek ile görüştüm:

Otopark bölgesinde bölgesi turizm alanına dönüştürüldü, 11 bin metre kare arazisi otel ruhsatı verilecek. Burada bir kamu yararı yok. İtiraz ettik. Genel merkezimizden izin istedik, dava açacağız” dedi.

 **** 
Şimdi siz bu işten ne anladınız?

Yıllar önce Erdem Saker tarafından (Carrefoursa ruhsatı karşılığı) elde edilen ve BURULAŞ’ın olası genişlemesi için boş bırakılan 13 dönüm alan da birilerine peşkeş çekilecek (Orada kimin otel yapacağı bile bellidir ama biz henüz bilmiyoruz).

Ne diyelim Sıcaksu’daki gibi termal turizme ayrılan alan TOKİ’ye konut olarak sunulursa, elbette burası da parsel parsel satılır.
 **** 
Bu yazının dipnotu: Kızılay’ın yıkılan binasına karşılık buranın verileceği şeklinde bilgi edindim. Ne olursa olsun, Türkiye’nin sağlığı, iyiliği, yardımlaşması için çalışan bir kurumun, 13 dönüm arazinin 11 dönümüne 60 katlı bina dikmesi yanlıştır. Kızılay’a otel yapmak için Sıcaksu bölgesinde yer verilmesi, bu bölgenin de park haline getirilmesi daha doğru olmaz mı?

DEVA PARTİSİ NİLÜFER İLÇE BAŞKANI MİNE RANA KAHRAMANOĞLU OLDU!

Ali Babacan liderliğinde DEVA Partisi Bursa’da örgütlenme çalışmaları kapsamında Nilüfer’e bir kadın ilçe başkanı atadı.

Avukat Mine Rana Kahramanoğlu Nilüfer ilçe başkanı oldu.

Bilindiği gibi son olarak Yıldırım ilçe başkanlığına Şener Temur, Osmangazi ilçe başkanlığına ise  Yasin Gök getirilmişti.
 **** 
Bu arada DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cuma günü (yarın) Bursa’da olacak.

Partisinin Osmangazi kongresine katılacak olan Ali Babacan, Cuma namazını da Emir Sultan camisinde kılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.