Bu ne şimdi?

Bu ne şimdi?
Karacabey Sağlık Grup Başkanlığı’nın “1-7 Nisan Kanser Haftası” nedeniyle düzenlediği programın yalnızca 10 dakika sürmesi, öğrenci ve öğretmenler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.
Kanser gibi çok önemli bir konunun 10 dakikaya sığdırılmaya çalışılması tepki toplarken, programa ev sahipliği yapan Sağlık Grup Başkanlığı eleştiri yağmuruna tutuldu.
Karacabey merkezindeki tüm liselerden getirilen çok sayıda öğrenci, programın yapıldığı Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ni doldurdu. Her okulun öğretmenleri kontrolünde programa katılan öğrenciler, etkinliğin ne zaman başladığını ve ne zaman bittiğini anlayamadı.
Sağlık Grup Başkanlığını eleştiren öğretmenler, “Bir çok öğrencimizi kanser gibi önemli bir konuda bilgi edinmeleri için onca yolu kat ederek, etkinliğe getirdik. Ancak, gördüğümüz manzara bizleri şoke etti. 10 dakikada program mı bitermiş? Sağlık Grup Başkanlığı, böylesine önemli bir konuyu daha iyi organize edemez miydi? Anlaşılır gibi değil. Programın bitmesiyle öğrencilerimiz sokaklara dağılıverdiler. Öğrencilerimizden birinin başına bir iş gelse sorumlusu kim olacak? Böyle etkinlik olmaz olsun. Öğrencilerimizde etki bırakacak sunum bekliyorduk. Yoksa kanserin ne şekilde meydana geldiğini, nelere dikkat edilmesi gerektiğini bizler de az çok biliyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.