Bizi yıpratamazlar

Bizi yıpratamazlar
Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Başkanı İsmail Tezcan, 05 Mayıs günü yapılan Belediye Meclisi, toplantısında Bülent Şen’in su zammı için kullandığı evet oyuna gösterilen tepkiyi yesiz bulduğunu açıkladı.
Tezcan, gündem dışı gelen % 15 su zammı teklifine, 12 AKP meclis üyesi ve Belediye Başkanının kabul edildiğini, bu maddeye MHP’li Meclis üyesi Bülent Şen’in de evet dediğini kaydetti. Tezcan, verilen bu oyun altında başka şeyler aranmasını anlamadıklarını ifade ederek, sonuçta hayır oyu verilse bile teklifin kabul edileceğini söyledi. Tezcan, toplantısında, gündem dışı gelen % 15 su zammı tek-lifine, 12 AKP meclis üyesi ve Belediye Başkanı evet diyerek kabul edilmiştir. Birkaç gündür yerel medyada, sanki meclis üye-miz evet demeseydi, zam kabul edilmeyecekmiş gibi bir hava es-tirilmeye çalışılmaktadır.
Biraz insaflı davranmakta fayda olacağı kanaatini taşımaktayım. Teklifi getiren ve kabul yeter sayısı mevcut olan parti hiç gündeme getirilmemekte, bir meclis üyesi buna sebep olmuş gibi davranılmaktadır.
Yapılan haber içeriğinde MHP’liler söyleyecek söz bulamıyor gibi ifadeler vardır. MHP’lilerin ne kadar demokratik davrandıkları göz ardı edilmeye çalışılmaktadır. Grup kararı bulunmayan bir gündem maddesinde, bir üyemizin bu yönde oy kullanması tamamen kendi tercihidir. Bu konuda kendince geçerli bir sebebi var ki; böyle bir oy kullanmıştır. Meclis üyemiz kendisini savunmaktan aciz değildir. Uzakta da değildir. Kendisinden gerekli bilgi her zaman alınabilir. Bir konuda farklı düşündü diye başka gözle bakamayız. Grup kararı olmayan bir konuda, düşündüğü gibi davranma hakkı kendisinindir. Kaldı ki; diğer meclis üyelerimiz hayır oyu kullanmıştır. Bülent Şen’in asıl gündeme getirdiği, 4,5 Liralık bakım ücretinin kaldırılması teklifi ise hiç konuşulmamıştır. 20 kuruşluk zam, kamuoyunu günlerce meşgul ederken, 4,5 liranın kaldırılması teklifinden hiç söz edilmemesi manidardır. Meclis yapısına bir göz atacak olursak, 12 AKP’li üye ile birlikte, Belediye Başkanının oyu, eşitlik halinde 2 sayıldığı için 14’e 13 olmuştur. Bu teklifi AKP getirmiş ve tamamı evet diyerek kabul edilmesini sağlamışlardır. Bülent Şen’in, sonucu değiştirecek etkisi yoktur. Meclis toplantısında birçok madde görüşülmesine karşın, ısrarla bunun gündemde tutulmaya çalışılması, art niyet veya MHP’yi bu şekilde yıpratmaya uğraşma çabaları olduğunu düşündürmektedir. Partimiz kurulduğundan bu yana, her zaman ve zeminde, önce ülkem ve milletim, sonra partim, sonra ben anlayışını ısrarla uygulamıştır. Partimiz zarar görse bile, bu düşüncelerimizden taviz vermemiz düşünülemez. Partimizi olduğundan farklı şekilde tanıtma çabaları kimseye yarar sağlamaz. Bundan medet ummak, çaresizliğin ve acizliğin göstergesidir.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.