Bir ölüm, dört kişiyi hayata bağladı

Bir ölüm, dört kişiyi hayata bağladı
Karacabey Yeni Mahalle 241 sokakta oturan ve geçirdiği kaza sonrası kaldırıldığı U.Ü.Tıp Fakültesi’nde önceki gün beyin ölümü gerçekleşen Alparslan Kaya’nın (32) organları 4 kişiye hayat verdi.
Alparslan Kaya, geçirdiği kaza sonrası Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada beyin ölümü gerçekleşen Kaya’nın organları 4 kişiye umut ışığı oldu.
6 yıl önce evlenen ve 4 aylık ikiz bebek sahibi Alparslan Kaya’nın karaciğeri, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yatan ve 12 yıldır karaciğer yetmezliği hastası olan Adnan Sönmez’e nakledildi. Helikopterle İstanbul’a götürülen Kaya’nın kalbinin bir doktora nakledileceği öğrenilirken, şahsın diğer organlarının ise dokuları uyan 2 hastaya nakledileceği belirtildi.
Alparslan Kaya’nın babası Ahmet Kaya, böyle bir olay olması durumunda yine organları bağışlayacağını söyledi. Ailelerin organ bağışına onay vermesinin hiç de kolay olmadığını belirten Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Müfit Parlak, “Kaya ailesini bu hassasiyetlerinden dolayı kutluyorum. Yurdumuzda organ bekleyen binlerce insanımız var. Bu organlar, hastalarımız için yeni bir hayata başlangıç demek. Onlar için çok güzel bir şey” dedi.
Hastanelerinde son bir hafta içinde iki karaciğer nakli gerçekleştirildiğini ve yıllık 50 karaciğer nakli hedefini yakalamanın mümkün olacağını söyleyen Genel Cerrah Prof. Dr. Ekrem Kaya ise, “Organ naklinde arkadaşlarımızın emeği çok. Organ bağışı hekimlerin katkısı sonucu gerçekleşiyor. Hekimlerimiz ölen şahsın yakınlarından bağış yapılması konusunda talepte bulunuyor. Ailenin de isteğiyle organ bağışı gerçekleşiyor. Tüm çalışanlarımız bu konuda çok hassas ve özverili davranıyorlar” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.