Bilgi yarışması birincisi Cumhuriyet

Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Bilgi ve Kültür Yarışması”, 25 ilköğretim okulunun katılımıyla önceki gün gerçekleşti.
Kapalı Spor Salonu’ndaki bilgi yarışmasına Gençlik ve Spor Müdürü Şaban Bayraktar, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Şube Müdürleri Emin Dingin, İsa Aydemir, Akşam Sanat Okulu ve Öğretmen Evi Müdürü Bilgin Öğer’in yanı sıra okul yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.  Programın sunumunu İlçe Lig Heyeti Sekreteri Mehmet Şentürk yarışma hakkında konuklara bilgiler verdi.
Yarışmaya katılan öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Atatürk İlke ve İnkilapları ile Genel Kültür derslerinden 20 soru yöneltildi. 20 soru sonunda Cumhuriyet, Atatürk ve Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu 85 puan elde etti. Sarıbey Serkan Argın ve Şehit Bilal Kanat İlköğretim Okulu 80 puan, Muhsin Özdamar, Ömer Matlı, Şehit Serkan Şahin, İstiklal, Uluabatlı Hasan ve Seyran ilköğretim Okulu’da 75 puan topladı.
Tüm okulların kıyasıya yarıştığı yarışmada, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Atatürk ilköğretim Okulu ve Ş. Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu 85 puanla yarışmayı uzatmaya götürdü. Uzatmadaki 3. yedek soruya doğru yanıtlayan Cumhuriyet İlköğretim Okulu birinci oldu. Atatürk ve  Ş. Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu arasındaki eşitlik diğer sorularda da bozulmayınca kural gereği Türkçe sorularına en çok doğru cevabı veren Atatürk ilköğretim Okulu ikinci oldu. Ş. Bahadır Tayfur İlköğretim ise üçüncülükle yetindi.
Yarışma sonunda dereceye giren okullara ödülleri Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan tarafından verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.