Belediye’den ‘Kene’ önlemi

Belediye’den  ‘Kene’ önlemi
*Karacabey Belediye İlaçlama Ekipleri, ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığının’ virüsünü taşıyan kenelere karşı Yeniköy ve Malkara çevresindeki tüm yeşil alanları ilaçlıyor.
Karacabey Belediyesi, yaz dönemine girdiğimiz şu günlerde, ‘Kene ile Mücadele’ kapsamında Yeniköy ve Malkara’daki yeşil alanlarda ilaçlama çalışmalarına başladı.
2 gün önce Samsun ve Amasya’da kene ısırması sonucu 2 kişinin yaşamını yitirmesini dikkate alan Karacabey Belediyesi, tatilcilerin rahat ve huzurlu bir ortamda dinlenmelerini sağlamak amacıyla önlemlerini arttırdı.
Belediye Başkanı Ergün Koç, tarihi ve doğal güzellikleri nedeniyle Yeniköy ve Malkara’nın her yıl çok sayıda misafiri konuk ettiğini belirtti.
Son zamanlarda ülke genelindeki kene vakalarına karşı önlem çalışmalarına başladıklarını duyuran Başkan Koç, “Karacabey’in turizmden olumsuz etkilenmemesi için önlemlerimizi arttıyoruz. İlçemize gelecek konuklarımıza buradan sesleniyorum. Gönül rahatlığı ile gelsinler. Bu sıcak havalarda güzel bahçelerinde serinlesinler. Şu ana kadar Karacabey ve köylerimizde kene ısırma vakalarına rastlanılmadı. Belediye olarak her gün ilaçlama yapıyoruz. Halkımızın ve konuklarımızın gönül rahatlığı ile bir tatil geçirmeleri için Belediye olarak tüm olanaklarımızı seferber ettik. Her gün haşerelere karşı ilaçlama yapıyoruz. Yeşillik alanlarda kene ile mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.