Belediye her salı muhtarları dinleyecek

*Kent yönetiminde hayata geçirdiği tüm projelerde, ortak akıl ve istişare kültürünü benimseyerek, toplumun tüm katmanları ile ortak hareket ettiklerini belirten Karacabey Belediyesi, paydaşı olan 85 mahalle muhtarı ile her hafta buluşarak, sorunları birinci elden dinleyip çözüme kavuşturma kararı aldığını duyurdu.
*’Mobil Başkan’ unvanlı Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, göreve gelir gelmez Muhtarlıklar Müdürlüğünü kurduklarını ve vatandaş memnuniyetine büyük önem verdiklerine vurgu yaparak, 3 başkan yardımcısının makamlarında, her salı günü sadece mahalle muhtarlarını konuk ederek, sorunlar ile çözüm yollarını birlikte masaya yatıracaklarını duyurdu.

Geliştirdiği yenilikçi projelerle, tüm Türkiye’ye örnek çalışmalara imza attıklarını belirten Karacabey Belediyesi, vatandaşların da haklı takdirini kazanacak yeni bir uygulamayı daha hayata geçirmeye hazırlandıklarını duyurdu.
Karacabey Belediyesi, paydaşı olan 85 mahalle muhtarı ile her hafta salı günleri buluşarak, sorunları birinci elden dinleyip çözüme kavuşturma kararı aldı.
‘Halil İbrahim Sofrası’ adı ile göreve gelir gelmez vatandaş buluşmaları başlatan ve merkez kırsal ayırt etmeden, ilçedeki 85 mahallede sorunları yerinde dinleyen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, uygulamaya koydukları bu yeni proje sayesinde de vatandaşa sunulacak hizmetin sürüncemede kalmadan, daha sıkı takip edilip çözüme kavuşturulmasını hedeflediklerini kaydetti.
Muhtarlıklar Müdürlüğü Türkiye’de İlk Kez Karacabey’de Kuruldu
Yasa ile belediyelerde, Muhtarlık İşleri Müdürlüğünün kurulmasının zorunlu hale getirildiğini anımsatarak, Karacabey’de ise bu uygulamanın, yasa yayımlanmadan 1 yıl önce Türkiye’de ilk kez kendileri tarafından hayata geçirildiğine vurgu yapan Ali Özkan, bu uygulamanın vatandaş memnuniyetine verdikleri önemin de bir başka kanıtı olduğunu dile getirdi.
“Karacabey’deki göz alıcı gelişmeleri herkes takdir ediyor”
Karacabey’de el atılmamış pek çok soruna da ilk kez kendilerinin el attığına ve kentin tüm dinamiklerinin harekete geçirildiğine değinerek, bu sayede dışarıdan ilçeyi gözlemleyen taraflı tarafsız herkesin bu gelişmeleri takdir ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Ali Özkan; “Karacabey oldukça geniş bir coğrafyaya sahip ve tüm değerleri ile birlikte, sürekli büyüyen bir ilçe… Bundan dolayı tüm çalışmalarımızda 85 mahallemizin de çağdaş kentler düzeyinde bir yaşam kalitesi ve konforuna ulaşması adına önemli projeler üretiyor ve bu projeleri tek tek hayata geçiriyoruz. Merkezde ve kırsalda ulaşım, altyapı, yol, su, muhtarlık binaları, köy hizmet binaları, düğün salonları, kanalizasyon ve ilaçlama gibi alanlarda ortaya çıkan ihtiyaç ve sorunların, kısa sürede çözüme kavuşturulması adına da tüm çalışmalarımız kararlılıkla sürüyor. Çözüm odaklı faaliyetlerimiz doğrultusunda, Karacabey’in her anlamda modern bir kent haline dönüşmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.