Bayramdere’de su sıkıntısı

Karacabey Bayramdere Köyü’ndeki bazı evlerde susuzluk sıkıntısı çeken vatandaşlar, çareyi Kaymakamlığa başvurmakta buldu.
Yaklaşık üç aydan beri içme suyuna hasret kaldıklarını ifade eden Bayramdere Köyü’nden Kenan Sevinç, 23 kişiden topladıkları imzalı dilekçeyi dün Karacabey Kay-makamlığı’na verdi. Sıkıntılarını Bayramdere Köyü Muhtarı Arslan Bay’a defalarca iletmelerine karşın hiçbir sonuç alamadıklarını belirten Sevinç, kış aylarında Yeniköy’den gelen içme suyunu kullandıklarını, ancak yazın nüfusun çok artması nedeniyle, Bayramdere Köyü’nde kendi sokaklarına içme suyu verilmediğini ileri sürdü.
Sevinç, “Su sıkıntımız sabır çizgimizi aşmış durumda. Lağımla karışan dere suyu ile mutfaklarımızda bulaşık ve çamaşır yıkamak zorunda kalıyoruz” diye konuşarak çaresizliğini dile getirdi.
Kenan Sevinç, bu durumu köy muhtarının bildiği halde kendilerine yardımcı olmadığını belirtti. Muhtarın köyde bulunmadığını, zamanını Yeniköy’deki bürosunda geçirdiğini ve sorunlarla yeterince ilgilenmediğini iddia eden Sevinç, “Çocuklarımızın vücudunda pis suları kullanmaktan çeşitli yaralar ortaya çıktı. Tarım sulamasında bile kullanılmayacak kadar mikroplu suları evlerimize daha ne kadar taşıyacağız? Yetkililerden sıkıntımıza acil müdahale bekliyoruz” dedi.
Sevinç’in iddiaları üzerine Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri dün Bayramdere Köyü’ne giderek inceleme yaptı. Burada yapılan incelemelerde dere yatağının çöplük olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Mezbaha atıklarının da karıştığı derede insan sağlığı için son derece tehlikeli bir ortam olduğu anlaşıldı. Yetkililer insan sağlığını tehdit eden derede ıslah çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.
Kaymakamlığa şikayette bulunan Kenan Sevinç’in komşusu ve dilekçede imzası bulunan Emin Ertoroslu, “Köyün sonunda üç haneyiz. Köyün içinde su var. Yazlıkçıların da suyu kullanmasıyla birlikte yaz aylarında, bizde sadece geceleri su akıyor. Gündüzleri akmıyor. Biz de geceleri suyumuzu doldurup idare etmeye çalışıyoruz. Bu derede çamaşır, bulaşık yıkayamıyoruz. Bizler gündüzleri de su kullanmak istiyoruz” dedi.
Bayramdere Muhtarı Arslan Bay’da yaptığı açıklamada Kenan Çetin’in şikayetine duyarsız kalmadığını söyledi. Bay, “Kenan Sevinç’e 1 ay içinde su sorunu kalmayacağını ilettim. Yazlıkçıların artmasıyla, su yeterli olmuyor. Köyün içinde su olmasına karşın, köyün dışındaki 3 haneye su kalmıyor. Bu durumun çözümlenmesi için gerekeni yapıyorum. Bayramdere Köyü Göleti İçme Suyu Projesi ihale aşamasında. Bir ay içinde rahatlayacağız. Göletin içme suyu şebekesi yapıldı.Tarlaları sulamak için DSİ projelendirme yapacak. Dereden kimse çamaşır, bulaşık yıkamıyor. Derede yok denecek kadar su birikintisi var. Deredeki bu pisliği de en kısa zamanda kaldıracağız. Gerekli önlemleri aldık. Dere içerisine çöp atanların cezalandırılacağını anonslar yaparak ve köyün çeşitli yerlerine astığımız afişlerle duyurduk” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.