Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi
Karacabey Eğitim Hizmetleri Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda ÖSS ve OKS’de başarılı olan öğrencileri ödüllendirdi.
Karacabey Şükran Yemişcioğlu Kültür Merkezinde dün gece yapılan törene, Belediye Başkanı Ergün Koç, Milli eğitim Şube Müdürleri Kadir Tosun ve Emin Dingin, İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, Fidan ve Test Merkezi Müdürü Şaban Doğan, Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi Müdürü Zeki Demir, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, özel dershane müdürleri, okul müdürleri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Hizmetleri Derneği Başkanı Seçkin Eren, “Okullarda alınan eğitimin aile ve çevrede uygulaması gerekir. Eğitimi toplumun geneline yaygınlaştırılması için çalışmalıyız. Eğitimde bildiğiniz gibi çeşitli sorunlar var. Bu sorunları el ele vererek aşabiliriz. Eğitimin teşviki yaşadığımız yüzyılda biraz daha önem kazanmaktadır. Sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve eğitim gönüllüleri yaptıkları katkılarla eğitim çıtasının yükselmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu desteğin çığ gibi büyüyeceğine inanıyorum. Fakat bir konu var ki oldukça düşündürücüdür. Okullarda aldığımız onca eğitimden sonra toplum içinde Türkçeyi kullanamıyoruz. Türkçe yabancı kelimelerle işgal altında” diye konuştu.
Geceye konuşmacı olarak katılan Ergün Koç, cumhuriyetin kuruluşundan bu yana eğitimde yaşanan değişim ve gelişmeyi özetleyerek çarpıcı bilgiler verdi. Koç, “Eski eğitim sistemi terk edilerek, Latin alfabesiyle yeni bir eğitime geçilmiştir. Dünyada eğitime ayrılan pay yüzde 5’tir. Türkiye’de bu oran yüzde 2’yle dünya ortalamasının altındadır. Gelişmiş bir Türkiye güçlü bir ekonomiyle var olabilir. Ekonominin gelişmesi eğitimli iş gücüyle sağlanır. Özlediğimiz güçlü Türkiye için, eğitimli bir toplum gerekmektedir” dedi.
Başkan Koç’a konuşmasından sonra Dernek Başkanı Seçkin Ekin tarafından günün anısına plaket verildi.
Ardından ÖSS’de Gökhan Cingil, Hüseyin Samet Özçelik, Refah Tuğba Çattık, Esmeray Başaran, Merve Arı, Dilara Çarşanlı ve Gözde Yılmaz’a, OKS’de ise Özge Hacer ve Merve Doğan’a ödülleri geceye katılan konuklar tarafından hediyeleri verildi. Törende Uğur Dershanesi Kurucu Müdürü Mehmet Yıldız, ÖSS birincisi Gökhan Cingil’e diz üstü bilgisayar, OKS birincisi Özge Hacer’e de değerli bir kol saati hediye etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.