Ramazan sofrası el yakıyor

Ramazan sofrası el yakıyor
Karacabey’de Ramazan’a sayılı günler kala iftariyelik alışverişler de başladı. Hurma, 1.5-10, kayısı 3 YTL, incir 4.5 YTL, baklavalık ceviz 30 YTL, baklavalık fındık 20 YTL etiket taşırken, 4 kişilik bir ailenin, ekmeği, suyu, tuzu, biberiyle ortalama 50 YTL’ye iftar açacak.
Ramazan ayına iki gün kala, iftariyelik alış-verişler başladı. Ramazan alışverişine çıkan vatan-daşlar, fiyatların yüksekliğinden yakınırken esnaf da yeterli yoğunluk olmamasından şikayet ediyor. Esnaf önümüzdeki günlerde müşteri yoğunluğunun artmasını bekliyor.
Ramazan’ın vazgeçilmezi hurmanın kilogram fiyatı, 1.5 YTL ile 10 YTL arasında değişirken, pastırma 25 YTL ile 50 YTL arasında alıcı buluyor. Ramazan’ın eylül ayına denk gelmesi nedeniyle yeni mahsul hurma piyasada bulunmuyor. Medine hurması da diğer hurma çeşitleri de eski mahsul. Hoşaflık olarak kullanılan kuru kayısının fiyatı 3 YTL, kuru üzümün fiyatı 8 YTL, tulumba tatlısı 12 YTL’den başlayıp 18 YTL’ye kadar çıkıyor. Kış aylarının sofranın değişmez tadı turşu 12 YTL ile 18 YTL’den satışa sunuluyor.
Marketlerde de Ramazan hazırlıkları başladı. Hoşaflıkların, güllaç ve kadayıfların tezgahları süslediği birçok markette Ramazan’a özel hazırlanan erzak kolileri de satışa sunuldu. Ramazan kolilerinin fiyatları 10 YTL ile 70 YTL arasında değişiyor.
Marketlerde 400 gramlık paketlerde satılan tel kadayıfın fiyatı ortalama 3 YTL. Güllaç fiyatları ise 7,5 YTL. Güllaç pastanelerde ise ortalama 10 YTL’den satılıyor.
Bu arada, iftarını evinde açmak isteyen 4 kişilik bir ailenin yapacağı harcamaların tutarı da son zamlarla birlikte arttı. Suyu damacanadan içen, etini, sebzesini, meyvesini, hurmasını, tatlısını dışarıdan alan ailelerin iftar sofralarının tutarı, ortalama 50 YTL’yi bulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.