Babalarının terk ettiği 5 çocuğun dramı

Mustafakemalpaşa’da babalarının terk ettiği 5 çocuk ile kendilerine kol kanat germeye çalışan annelerinin bir viranede verdikleri ölüm kalım savaşı yürek parçalıyor.
Bursa’da babalarının terk ettiği 5 çocuk ile kendilerine kol kanat germeye çalışan annelerinin bir viranede verdikleri ölüm kalım savaşı yürek parçalıyor.
Mustafakemalpaşa ilçesi Selimiye Mahallesi Yoğurtçu Sokağı’nda yaşanan bir ailenin dramı görenlerin yüreğini burkuyor. Eşi Ercivan Y. tarafından 5 çocuğuyla ortada bırakılan A.Y., yıkılmaya yüz tutmuş virane bir evde hayatta kalma savaşı veriyor. Komşularının verdiği yiyeceklerle karnını doyuran aile yardım beklerken, 4,5 yıl önce ilçede bir mermer fabrikasında işçi olarak çalışırken eşi ile çocuklarını terk eden Ercivan Y.’nin İstanbul’da başka bir kadınla nikahsız olarak yaşadığı ileri sürüldü.
Büyük oğlunun önümüzdeki aylarda askere gideceğini, en küçük evladının ise 6 yaşında olduğunu söyleyen A.Y., devletin kendilerine el uzatmasını beklediğini belirterek, “Eşim beni ve 5 çocuğumu 4,5 yıl önce başka bir kadın uğruna terk etti. Kendisinin sadece İstanbul’da olduğunu öğrenebildik. Adresini bilemediğimiz için boşanamadım. Çocuklarım kötü şartlarda büyüyor, eğitimleri aksıyor. Çocuklarım küçük olduğu için çalışamıyorum. Yardımseverler de olmasa açlıktan öleceğiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.