Atatürk’e dil uzatamazlar

Karacabey Bosna-Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği geleneksel birlik ve dayanışma yemeğinde coşkulu saatler yaşanırken, gecenin açış konuşmalarına “travma tepkisi” damgasını vurdu.
Atatürk Kültür Parkı’ndaki Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçek-leşen etkinlikte, parktaki köprüye “Mastar Köprüsü” yazılı pankart takıldı. Boşnakların ve Boşnak dostlarının doyasıya eğlendiği gecenin açış konuşmasını yapan Karacabey Bosna-Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamdi Buğday, Anadolu ve Avrupa Türkleri’nin kardeşlik köprüsünü Balkan ve Bosna-Hersek Türkleri’nin kurduğunu belirtti.
Ay-yıldızlı bayrak altında ve Atatürk ilkelerinin ışığında demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya durdukça yaşatmak için Boşnakların tek yürek halinde mücadele edeceğini kaydeden Buğday, “Bizim tek sloganımız var: Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Türkiye Bosna-Hersek Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Fehmi Arazlı’da konuşmasında Balkan Türkleri’nin Osmanlı döneminde ve Türkiye Cumhuriyeti’nde ülkeye en faydalı görevleri yerine getirmenin onuruyla yaşadıklarını söyledi. Arazlı, hiçbir siyasi gelişmeye bugüne kadar işaret vermediklerini, ancak bir kişiye hiçbir zaman dil uzattır-mayacaklarını, bu liderin de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirtti. Atatürk’ün Türkiye’de devrimleriyle travma yaratmadığını, tam tersine dünyanın takdirle izlediği reformları gerçekleştirdiğini kaydeden Arazlı, Humeyni’ye övgü dolu sözler kullanan zihniyeti de kınadığını açıkladı. Arazlı, “Türk Milleti Türklüğünü ve dinini koruyorsa, bunu Atatürk’e borçluyuz. Hiçbir Boşnak kardeşim Türkiye’de vatana ve Atatürk’e ihanet etmez.” dedi.
Federasyon Başkanı Fehmi Arazlı, kendilerine büyük destek veren ve her yıl farklı bir Karacabey imajı yaratması nedeniyle Belediye Başkanı Ergün Koç’a teşekkür plaketi ve Bosna Hersek flamaları takdim etti.
Belediye Başkanı Ergün Koç, gecede yaptığı konuşmada ise, Türkiye’nin kalkınan ve gelişen her yöresinde Balkan Türkleri’nden gelen nesillerin önemli izler bıraktığını belirtti. Atatürk’ü saygıyla anan Koç, Büyük Önder’in döneminde Türkiye’nin her köşesinde milli şuur etrafında milletçe bütünleşme sağlandığını, insanların rengine, dinine, ırkına bakılmadan, “Ne Mutlu Türk’üm diyene” sloganıyla tek yürek halinde birleştiğine dikkat çekti. Atatürk’ün devrimlerini travma olarak nitelemenin bir aymazlık belirtisi olduğunu söyleyen Koç, aynı zihniyete sahip kişilerin çeşitli söylemlerle günümüzde toplumda bölücülük içeren ortam hazırladıklarını sözlerine ekledi. Koç, Türk milletinin Humeyni rejimi özentisi içinde bulunanlara asla izin vermeyeceğini vurguladı.
Karacabey’deki Boşnakların etkinliğine katılan Bosna-Hersek Kültür Dernekleri’nden İzmir Dernek Başkanı Cemal Şenel, Çanakkale Dernek Başkanı Sadık Can, Biga Dernek Başkanı Eşref Temiz, İnegöl Dernek İkinci Başkanı Ömer Kavukçu, Bosna-Hersek’e düzenlenecek gezilere katılması ve kardeş Belediye ilişkisi kurulması için Belediye Başkanı Ergün Koç’u Bosna-Hersek’e davet ettiler.
Konuşmaların ardından programına başlayan ünlü pop sanatçısı Cenk Bosnalı ve Bosna Ekspres, günümüzün sevilen şarkılarıyla birlikte, Balkan ve Bosna Türküleri’ni de seslendirdi. Güzel yorumu ve güçlü sesiyle geceye katılan tüm konukların beğenisini kazanan Cenk Bosnalı, piyasaya yeni çıkan kasetinden parçaları da seslendirerek, geceye katılanları coşturdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.