Atatürk İlköğretim Okulu “Anneler Günü”nü kutladı

Karacabey Atatürk İlköğretim Okulu geleneksel olarak düzenlediği “Anneler Günü” etkinliği yoğun ilgi gördü.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde önceki gün gerçekleşen “Anneler Günü” programı muhteşem bir törenle kutlanırken, salondaki annelere Okul Aile Birliği tarafından gül armağan edildi.
Atatürk İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Şentürk ile Sınıf Öğretmeni Kadriye Hançer’in sunuculuğunu yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start aldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Görsel Sanatlar Öğretmeni Sevim Ağır, günün anlam ve önemine değinerek, annelerin kutsal bir görev üslendiğini belirtti.
Daha sonra konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Gürgün Palaz, bu günü sevinçle kutlayanlar olduğu gibi, üzüntü içinde “Anneler Günü”nü karşılayan anneler olduğuna dikkat çekti. Palaz, bu anlamlı günde şehit annelerinin önünde büyük bir saygıyla eğildiklerini vurguladı.
Konuşmaların ardından Atatürk’lü öğrenciler “Anneler Günü” için hazırladıkları gösterileri büyük bir ustalıkla sundu. Ana sınıfı öğrencilerinin öğretmenleri Nihal Portakal ile Selma Kesat yönetiminde hazırladıkları mini skeç ve müzikli gösterileri sırasında coşku sel olup aktı. İkinci sınıfların öğretmenleri Aysel Şafak, beşinci sınıfların öğretmenleri Figen Mat yönetiminde sundukları gösteri ise büyük alkış aldı. Programda şiirler, slayt gösterisi ve şarkılarla renklenirken, halk oyunlarının gösterileri izleyenleri büyüledi.
Kutlama programında Okul Aile Birliği tarafından “Yılın Annesi” şehit Pilot Tğm. Bahadır Tayfur’un annesi Nevin Tayfur seçildi. Tayfur’a plaketini İlçe Seçim Müdürü Cemil Tosun verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.