Artvinliler “Şahmelek Zirvesi”nde buluştu

Karacabey Artvin Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 1. Geleneksel “Kır Gezisi”ne katılanlar gönüllerince eğlendi.
    Dernek üyeleriyle birlikte çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği etkinlikte Artvin yöresi yemeklerin tadı konukların damağında kaldı.
    Akordeon eşliğinde gönüllerince oynayan konuklar unutulmayacak bir gün yaşadı.
    Şahmelek Köyü Mesire Alanı’nda gerçekleşen 1. Geleneksel Kır Gezisi’ne Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi Müdürü Nurperi Ak, İMKB Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Nurten Öğüt, İMKB Ticaret  Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Fatma Tabak, Karacabey 2. Noteri Ahmet Kufacı, Ömer Matlı İlköğretim Okulu Müdürü Erol Parik de katıldı.
    Etkinlikte ikram edilen Artvin yöresinin döner kebabı, pişi ve etli pilav Karacabeylilere tanıtılırken, Alibek Korkmaz Orkestrası ile Vezir Altun’un çaldığı akordeon eşliğinde oynanan yöresel halk oyunları büyük beğeni topladı.
    Artvin Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mükerrem Yılmaz, gelenekselleştirmeyi düşündüklerini söylediği etkinliğin, bundan sonra her yıl tekrarlanacağını duyurdu.
    Yılmaz, Artvin kültürünü Karacabey halkıyla kucaklaştırmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.
    Etkinliğe katılan konuklar çok güzel bir gün yaşadıklarını ve yemeklerin damak tadını unutamayacaklarını belirtirken, Dernek Başkanı Mükerrem Yılmaz,  pikniğe katılanlara ve organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere ayrı ayrı   teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.