“Arama Kurtarma ekibimizle halkımızın yanındayız”

     İHH  Karacabey Temsilcisi  Mustafa Sevinç , temsilcilik bünyesinde faaliyete  geçirdikleri  Arama  Kurtarma Birimi  hakkında  bilgiler  verdi.  Afet durumlarında arama  ve  kurtarma çalışmaları  için  Karacabey  halkından gönüllü  ve  liyakatli kişilerden oluşan bir Arama ve Kurtarma ekibinin oluşması için bir yıl  önce  çalışmalara  başladıklarını ifade eden Sevinç, “Sekiz  kişiden  oluşan  ekibimiz Akom, Afet koordinasyon merkezine giderek, bir  günlük  eğitim  aldı.  Akom Bursa İHH  eğitim  binasında düzenlenen eğitimde  Arama  Kurtarma  Üzerine  görsel bilgilendirmede  bulunuldu .

     Bu  arkadaşlarımızdan  biri, belgeleri  ve eğitimi  ile tam  donanımlı  olarak  göreve  hazır . Giresun’da ki Sel felaketi ve  Elazığ  ve  İzmir  depremlerinde en önde  görev almıştır.

     Karacabey  de oluşturduğumuz bu  sekiz   kişilik  ekip acil  durumlarda devreye  girecek.   İlçemiz  ve  memleketimizde afet durumlarında  Arama Kurtarma  çalışmalarına  katkı  sağlamak ve hayat kurtarmak için donanımlı bir  ekip  oluşturmak  için  çalışıyoruz. Eğitimlerimiz  İHH Bursa Arama  Kurtarma ekibi ile birlikte , belirli  periyotlarla sürekli olarak  devam  edecek. Doğal afetler  ve  acil  durumlarda, Arama Kurtarma ekibimiz ile birlikte her zaman halkımızın  yanında olacağız” diyerek sözlerini  tamamladı .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.