Anne sütü ilaçtır!

Anne sütü ilaçtır!
Karacabey Belediyesi ile Bebelac işbirliğinde “Anne, Bebek Sağlığı ve Anne Sütünün Önemi” konulu konferans düzenlendi.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nurgül Özatilla, CHP Belediye Meclis Üyesi Fatma Mendeş ile anne ve anne adayları katıldı.
Zübeyde Hanım Doğum Evi Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeref Nişancı tarafından verilen konferansta, katılımcılara önemli bilgiler verildi.
Bebeğin doğru beslenilmesi ile yaşam kalitesinin artacağını belirten Op.Dr. Şeref Nişancı, anne sütü, doğru emzirme ve bunlara paralel olarak olumlu etken bırakan bir konuya ışık tuttu.
İlk 6 aylık dönemde bebeklere verilecek tek besin öğesinin anne sütü olması gerektiğinin altını çizen Nişancı şunları söyledi; “Anne sütü ile emzirmenin bebek ve anne açısından bir çok yararı bulunmaktadır. Bebek açısından kolay sindirilir, bebeği enfeksiyonlara karşı korur, bebeğin büyüme ve gelişmesini sağlar. Anne ve bebek arasında duygusal bir bağ sağlar, doğum sonrası rahmin toparlanmasını hızlandırır, meme kanserine yakalanma riskini azaltır. Bebek doğumdan hemen sonra emzirilmelidir.
Doğumdan sonra ilk birkaç gün içinde sarımsı, renkli yapışkan süt salgılanır. Buna kolostrum (ilk süt) denir. Bu ilk süt çok besleyicidir ve bebeği pek çok hastalıktan korur. Bebek dogumdan hemen sonra emzirilmelidir. Annenin yeterli süt oluşturulabilmesi için, bebeğin yeterli sıklıkta ve doğru şekilde emmesi gerekmektedir. Bebek iyi yerleştirilmiş ise sütü kolayca alabilir buna etkin emme denir ve çok önemlidir. Anne bebeğini emzirirken rahat bir pozisyonda olması gerekir yaslanabileceği alçak bir sandalyenin olması daha iyidir.
Dizlerinin çok yüksek olmamasına ve bebeğin meme seviyesinden yukarı çıkmamasına dikkat etmelidir. Anne bebeğini emzirirken bebek memeye yaklaşmalı anne eğilmemelidir. Bebeğin yerleşmesi için doğal refleksleri beklenmelidir. Annenin bebeği makas tutusu ile tutmaması gerekmektedir. Tüm bunlara dikkat edildiğinde etkin emme gerçekleşmisşolur.
Bebekte; Enfeksiyon, burun tıkanıklığı, ağzın acımasiı (pamukçuk, diş çıkartma), biberon, yalancı emzik, bol süt gelmemesi (kötü pozisyon, ya da tıkalı meme), pozisyon verirken başın arkasına bastırma ,emzirme saatlerini kısıtlama vb. nedenlerden dolayı memeyi red etme durumları görülebilir.”
Program sonunda, seminere katılan anne ve anne adaylarına ücretsiz bebek beslenme ürünleri ile sürpriz hediyeler dağıtıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.