Anaokulları da erken açılacak

Anaokulları da erken açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim okulu 1. sınıflar için okulların bir hafta erken açılması uygulamasına, anaokulu ve anasınıflarını da dahil etti. Bu öğrenciler, 10 Eylül’de ders başı yapacak.
Bakanlık, öğrencilerin bir hafta önce eğitim-öğretime hazırlanması çalışmalarına dair uygulama sürecinde bazı önlemler alacak. Buna göre, okullarda yapılan bakım ve onarımların bu süre başlamadan önce bitirilmiş olması için gerekli tedbirler alınacak. Velilerin öğrencilerle beraber okula gelip gitmelerinin, alışkanlık haline gelmemesi için velilerin sınıf ortamına zaman zaman alınması sağlanacak. Velilerin okul ortamında kaldığı sürelerde hoşça vakit geçirecekleri uygun ortamlar ayarlanacak ve okul kantinleri açık bulundurulacak. 
Veliler, Rehberlik ve Psikolojik Danışma servisince bilgilendirilecek. Bir haftalık programın uygulama saati, her gün 09.00-12.00 saatleri arasında 3 ders saati ve 2 dinlenme saati olacak. Hafta boyunca derslikler süslenebilecek. Sınıflar ve öğrenciler arasında sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenebilecek. Trafik kuralları görsel ve uygulamalı olarak öğretilmeye çalışılacak. Obezite ile mücadele çerçevesinde beslenmek, kantin alışverişlerinde almaları gereken besin maddeleri anlatılacak.
MEB tarafından hazırlanan takvime göre, İlköğretim 1. sınıf öğrencileri ile anaokulu öğrencileri dışında diğer öğrenciler için 2007-2008 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2007 tarihinde başlayacak ve 25 Ocak 2008 tarihinde sona erecek. Yarı yıl tatili, 28 Ocak-8 Şubat 2008 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 11 Şubat 2008 tarihinde başlayıp 13 Haziran 2008`de sona erecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.