Altın günü yerine, emzirme günü

Altın günü yerine, emzirme günü
Karacabey Devlet Hastanesi’nde önceki gün Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şube Müdürü Dr. Vildan Akar Anne Destek Gruplarıyla buluştu.
Bursa İl Genel Meclisi Sekreteri Emel Baskın’la beraber A blokta anne destek gruplarıyla bir araya gelen Akar, anne ve anne adaylarının hızla bilgilenmeye başladığını belirtti. Akar, “Artık bayanlar altın günü yerine, emzirme günü yapıyor. Kadınlarımız anne sütünün önemini anlamaya başladı. Anne Destek Grupları ev ev gezerek doğru bilgileri anne ve anne adaylarına ulaştırıyor. Anne Destek Grupları sağlık kuruluşlarına gelemeyen bayanlara ulaşmada en etkin unsurdur” dedi.Anne sütünün önemine de kısaca değinen Akar, “Anne sütü alan bebeklerde güven duygusu gelişir, psikolojik olarak bebek daha huzurludur. Anne sütü ve doğumdan sonra gelen ilk sarı süt (halk arasında ağız olarak bilinir) bebeği ishal, öksürük, soğuk algınlığı ve diğer hastalıklardan korur. Ağız, bebeğin ilk aşısıdır. İlk günlerdeki ağız sütü azdır. Ancak bebeğin tüm ihtiyacını karşılar. Bu dönemde bebeğe şekerli su, mama, inek sütü veya başka gıdalar verilmemelidir. Bu gibi ek besinlerin verilmesi bebeği hastalandırabilir ve iştahını keser” diye konuştu.
Baş Hemşire Hüsniye Kayacan ve Baş Hemşire Yardımcısı Ayşe Başar, Sütaş, Nestle, Trakya Birlik, Tat ve Akfa’da çalışan kadınlara ilk 6 ay anne sütü eğitimi verildiğini, çalışan kadınlara anne sütünün öneminin ve doğru emzirme konusunda bilgilendirdiklerini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.