Sütaş’tan Kdv’ye indirim çağrısı

Sütaş’tan Kdv’ye indirim çağrısı
Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek için sütten alınan verginin ekmekte olduğu gibi yüzde 1’e çekilmesi gerektiğini ileri sürdü.
Türkiye’de hayvancılığı ve de istihdamı geliştirmeye yönelik projeler üretmeye devam ettiklerini dile getiren Yılmaz, sağlıklı beslenmeyi teşvik amacıyla sütteki Kdv oranının yüzde 8’den yüzde 1’e çekilmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Küresel ısınma nedeniyle dünyada süt ve yem fiyatları yükseldi. Bu dönemde yaşanan fiyat artışlarını tüketiciye yansıtmama adına Kdv’de indirme gidilerek önlem alınabilir. Bu yıl yapılan Kdv düzenlemesinde süt ürünleri yoktu. Ekmekteki Kdv oranı 1 iken, sütteki Kdv’nin 8 olması çelişkidir. Ekmek tüketen toplum olmaktan kurtulmayız. Sağlıklı beslenmeyi teşvik için, Kdv oranını yüzde 1’e düşürerek jest yapılabilir” dedi.
AKSARAY’A SÜT FABRİKASI
Aksaray’daki süt fabrikasının yakında hizmete gireceğini söyleyen Yılmaz, Organize Sanayi Bölgesi’nde, 44 bin metrekaresi kapalı 90 bin metrekare üzerine kurulacak yatırımın 90 milyon dolara mal olacağını açıkladı. Kaba inşaatı tamamlanan fabrikanın, kısmen 2007’nin sonunda, tamamen ise 2008’in başında devreye gireceğini belirten Yılmaz, “Günlük süt işleme kapasitesi bin 300 ton olacak işletmenin, yanına kurulacak yem fabrikası ile birlikte bin kişi istihdam edilecek. Tesisin yöredeki 12 bin 500 ila 15 bin civarında üreticiden süt toplayacağı ve diğer yan işlerin yaratacağı iş hacmi de hesaba katıldığında Aksaray Fabrikası, Aksaray ve yöresi için her gün 1 trilyon liralık bir iş hacmi yaratmış olacak” diye konuştu.
Sütaş Orta Anadolu Projesi kapsamındaki süt fabrikasının yanı sıra yeni bir yem fabrikası açacaklarını da belirten Yılmaz, Bursa-Karacabey’de olduğu gibi Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezi’ni Aksaray Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ile işbirliği halinde faaliyete geçireceklerini açıkladı.
İSTANBUL, İNEK HEYKELLERİ İLE RENKLENECEK
Öte yandan, Dünyanın en büyük açık hava sanat etkinliği olan Cow Parade, Paris, New York, Monako, Moskova, Sidney, Tokyo, Londra gibi dünyanın 54 büyük şehrinden sonra şimdi Sütaş’ın ana sponsorluğu ile İstanbul’da yapılacak. Sütaş, İstanbul sokakları, 01 Ağustos – 31 Ekim 2007 tarihleri arasında, sanatçılar, ünlüler ve öğrenciler tarafından tasarlanmış, rengarenk inek heykellerinin sergileneceği dünyanın en büyük halka açık sanat etkinliğine ve sosyal sorumluluk projesine ev sahipliği yapacak. Yaklaşık 150 inek heykeli İstanbul sokaklarını renklendirecek. İstanbul, 12 hafta boyunca unutulmaz ve sihirli bir atmosfer yaşayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.