“Ali Koyuncu, beni tehdit etti”

“Ali Koyuncu, beni tehdit etti”
Mustafakemalpaşa Adalet ve Kalkınma Partisi Teşkilatı’nın 2005 yılında yapılan kongresindeki delege listesinde sahte imza kullanıldığı gerekçesiyle açılan davanın duruşmasında tanıkların ifadeleri şok yarattı.
Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya sanıklar Vekili Av. Uğur Poyraz, sanık Melahat Kamile İlhan ve bazı müştekiler katıldı. Diğer sanıklardan katılan olmadı.
Teker teker içeriye alınan tanıklar ve müştekiler 2005 yılındaki kongrede oy kullanmadıklarını, listedeki imzaların kendilerine ait olmadığını söylediler.
Tanıklardan Özkan Korkmaz; ”Ben olay tarihinde partinin Gençlik Kolları Başkanı idim. Sabah saat 07.00’de başlayan kongrede çoğunluk sağlanamadığı için, aynı gün saat 09.00’a ertelendi. Bu arada sanıklardan Yalıntaş Belediye Başkanı Mahmut Ertuğrul boş listeyi alıp, Başkan Ali Koyuncunun odasına girdi” diye konuşarak sahte imzaların burada atıldığına işaret etti.
“İşinden kovulursun”
AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun, eşi, kardeşleri ve birçok kişinin yerine imza attığını ifade eden partinin eski Gençlik Kolları Başkanı Korkmaz, ”Başka kimlerin yerine imza attığını bilemem. Ayrıca Bülent Trakyalı annesinin ve kardeşinin yerine, Kerim Akça, Adnan Gültaş, İsmail Yetişkul yakınlarının yerine imza attılar.
Ahmet Büyükçivici, Melahat Kamile İlhan, Mahmut Ertuğrul yakınlarının yerine imza attılar. Ertesi gün bu liste ile seçim yapıldı. Bülent Trakyalı Divan Başkanı, Kerim Akça ve İsmail Yetişkul Divan Katibi idiler. Ben tutanakları Bülent Trakyalı’ya teslim ettim. Ali Koyuncu ve Bülent Trakyalı beni NGS Dinlenme Tesislerine çağırıp, savcılıkta gerçekleri söylememem konusunda tehditte bulundular. Gerçekleri söylersem hastanedeki işimden kovduracaklarını söylediler. İkisi de başına gelecekleri sen düşün” dedi.
Mahkeme heyeti bazı evrakların tamamlanması ve tanıkların dinlenmesi için duruşmanın 27.03.2009 tarihine ertelenmesine karar verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.