AKP’nin “Güllük-Gülistanlık Toplantısı”

Karacabey’de 29 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından biraz durulur gibi görünen siyaset, iktidar partisinin Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun ilçede çok sevilen, sayılan ve haklı bir saygınlık kazanan yardımsever işadamı Önder Matlı’nın önünü kesmek istemesiyle yeniden karmaşık bir ivme kazandı.
            “İktidar olmak kolay değildir” sözünden yola çıkılırsa, AK Parti’de bu tür hareketlenmeler sıkça olacak. Seçim sürecinin en hareketli partisi AKP, son günlerde giderek artan eleştirilere yanıt vermek adına önceki akşam genişletilmiş,”Ortalık, Güllük-Gülistanlık Toplantısı” yaptı.
            Bu toplantının diğerlerinden farkı, Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun kafalarda soru işareti bırakan konulara verdiği yanıtlardı. İlçe Başkanı Adem Surguç ve yönetimin sonuna kadar arkasında olduklarına dikkat çeken Koyuncu, siyaset kulislerinde “Zirve” söylentilerine de son noktayı koydu.
            Parti içinde büyük sıkıntı olmadığını dile getiren Koyuncu, “İnsanın olduğu yerde sorun mutlaka olacaktır. Bu gayet normaldir. Ancak biz küçük işlerle uğraşmıyoruz. 
Biz, hizmet üretmeyi düşünüyoruz. Karalama politikalarına gerek yok. Adem Surguç ve yönetiminin sonuna kadar arkasındayız” mesajı verdi.
            “Ortalık, Güllük-Gülistanlık Toplantısı”nda Ali Koyuncu’nun bir hayli tedirgin görünmesi ve Karacabey Devlet Hastanesi’ndeki sıkıntılarla ilgili kaçamak yanıtlar vermesi dikkat çekiciydi. 5 Uzman doktor, Emar, Tomografi ve Kemik Ölçüm Cihazları gibi Devlet Hastanesi’nin kanayan yaralarına ilaç olamayan Koyuncu, sağlık sıkıntılarıyla ilgili soruları yanıtlarken, ülke genelinde olduğunu söyleyerek geçiştirmeye çalıştı.
            Milletvekilinin söylemlerinden de anlaşılacağı gibi, Karacabey Devlet Hastanesi’ndeki sağlık sıkıntıları bir süre daha sürecek. Karacabey’li vatandaşlar, görünen o ki, Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’ne gidip-gelerek vakit harcayacak.
            Koyuncu, CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş’ın ‘Karacabey, Mustafakemalpaşa’nın köyü mü?’ eleştirisini yanıtlarken, yapılan hizmetleri tek tek sıraladı ve iki ilçeye eşit hizmet verdiklerine işaret etti.
            Koyuncu, hiç de tatmin etmeyen bu söylemiyle AKP döneminde Mustafakemalpaşa’ya eğitim ve sağlık alanında 15 trilyonun üzerinde yatırım yapıldığını gizledi ve Karacabey’e zırnık koklatılmadığını örtbas etti.
            Kısaca, Ali Koyuncu bu konuşmasıyla, “Bunlar bir şeyden anlamaz” diye düşündüğü Karacabeylileri koyun yerine koydu.
            Yavaş yavaş kaynamaya başlayan ‘Politika Kazanı’ genel seçimler yaklaştıkça daha da hareketleneceğe benziyor. Şu anda İktidar Partisi AKP ile Anamuhalefet Partisi CHP’nin başrol oynadığı ‘Politika Kazanı’nda, ilerleyen takvimle birlikte diğer partilerin de sahne alması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.