AKP’de 5 yeni ilçe

AKP’de 5 yeni ilçe
Bursa Büyükşehir Belediye`sinde Recep Altepe rahat kazandı. İpi, 7 merkez ilçenin 5`inde AK Parti, 2`sinde ise CHP göğüsledi.
Üç önemli ilçede koltuğu kaybeden AKP, Mudanya, Karacabey, Mustafakemelpaşa, Harmancık, ve Büyükorhan’da ilk kez kazanarak teselli oldu.
Geçen dönem Osmangazi Belediye Başkanlığı görevini yürüten Altepe bu kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı`na seçilirken, Sena Kaleli CHP`nin oylarını önemli ölçüde artırdı. Osmangazi`de ise koltuğa AKP`li Mustafa Dündar oturdu.
Yıldırım`da AKP`li Özgen Keskin, Nilüfer`de CHP`li Mustafa Bozbey, yeni merkez ilçelerden Gürsu`da AKP`li Orhan Özcü, Kestel`de de Yener Acar seçmenden bir kez daha vize aldı. Mudanya`da AKP`li Hasan Aktürk, Gemlik`te de CHP adayı Fatih Mehmet Güler kazandı.
Mudanya’da resmi olamayan rakamlara göre en yakın rakibine yaklaşık bin oy fark atan AK Parti adayı Hasan Aktürk, ilçede üçüncü kez belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. 1984-1989 döneminde ANAP’tan, 1999-2004 döneminde DSP’den belediye başkanlığı yapan Aktürk, 2004-2009 döneminde AKP’den İl Genel Meclis üyeliği görevinde bulunmuştu. AKP’liler, seçimin kazanıldığını öğrenmelerinin ardından İsmet İnönü Bulvarı’ndaki seçim bürosundan Mütakere Alanı’na kadar zafer yürüyüşü yapıp sloganlar attılar.
AKP, Karacabey’de Ergün Koç’la ilk kez kazandı. DP’den Belediye Başkanı seçilen, ancak seçimlere az bir zaman kala AKP’ye geçen Ergün Koç, yeniden Belediye Başkanı seçildi.
AKP, Mustakemalpaşa’da da Sadi Kurtulan ile belediye seçimini kazanmayı başardı. Kurtulan, bir öncei seçimde kaybettiği Hayri Öztetikler’i bu kez geride bıraktı. AKP, Büyükorhan’da DP’li Belediye Başkanı Kamil Mehmet Acaroğlu’na karşı Selami Selçuk Türkmen’le, Harmancık’ta da CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Tufan’a karşı Mustafa Çetinkaya ile yarıştan zaferle çıkmayı başardı.
İLÇE ve BAŞKAN LARIN ADI: PARTİ
Büyükşehir : Recep Altepe (AKP)
Osmangazi :Mustafa Dündar (AKP)
İnegöl :Alinur Aktaş (AKP)
M.K.Paşa :Sadi Kurtulan (AKP)
Karacabey :Ergün Koç (AKP)
Yenişehir :Hamdi Cingil (AKP)
Orhaneli :İrfan Tatlıoğlu (AKP)
Büyükorhan :S. Selçuk Türkmen  (AKP)
Harmancık :Mustafa Çetinkaya (AKP)
Keles :Mustafa Bektaş (AKP)
Yıldırım :Özgen Keskin (AKP)
Gürsu :Orhan Özcü (AKP)
Kestel :Yener Acar (AKP)
Mudanya :Hasan Aktürk (AKP)
Nilüfer :Mustafa Bozbey (CHP)
Gemlik :Fatih Mehmet Güler (CHP)
İznik :Kadri Eryılmaz (MHP)
Orhangazi :İsmail Tartar (ANAP)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.