Akıllı sayaca büyük ilgi

Akıllı sayaca büyük ilgi
Karacabey Belediyesi’nin içme suyu aboneleri için başlattığı “Akıllı Sayaç”uygulamasından ilk anda 250 konut yararlandı. Ev ve iş yerlerini kiraya verenler için cazip özellikler taşıyan akıllı kart ile kullanılan sayaçlara su bedelini aylık dönemler halinde ödemek isteyen veya tatile giden konut sahipleri büyük ilgi gösteriyor.
İstenilen miktarda su kullanılmasına olanak sağlayan sayacın kontürlü cep telefonları gibi çalıştığını belirten yetkililer, ücretin 250 YTL olduğunu açıkladı.
Eski abonelerin ödediği depozite bedelinin bu miktardan düşüldüğü, yeni abonelerin ise güvence bedeli dahil 296 YTL üzerinden ödeme yapacağı bildirirdi. Bu ücretin yarısı peşin kalanı 6 eşit taksitle ödenebiliyor.
Belediye Başkanı Ergün Koç akıllı sayaca kontör kartına benzeyen bir kart ile istenilen miktarda su yüklendiğini ifade ederek, abonelere şu bilgileri verdi:
“Sayaçlarda akıllı kart uygulaması, öncelikle ev ve işyerlerini kiraya verenler için bir güven kaynağı durumundadır. Her aboneye göre hazırlanan kartlar, sayaca yüklenen su bitmeden önce uyarı sinyali veriyor. Su kullanımı bittikten sonra aynı kartı tekrar yüklerseniz bir sonraki ödemeye eklemek üzere konutlarda 4,işyerinde 8 ton yedek su kullanabiliyorsunuz. Kısacası, su bitmeden önce sizi uyarabiliyor ve aboneyi susuz bırakmadan yedek su kullanma hakkı tanıyor”.
Başkan Koç, su abonelerinde başlatılan akıllı kart uygulamasının, tüm abonelere istediği miktarı istediği sürede ödeme imkanı kolaylığı yaratıldığını belirterek, su sayacı okumasının tarihe karıştığını söyledi. Akıllı karta sahip su sayaçlarının, sayacın geç okunmasından kaynaklanan şikayetleri ortadan kaldırdığını sözlerine ekleyen Koç ,“ Bu sistemde tahsildar yok, geç okuma sorunu yok, istenilen miktarda su kullanımı ve istenilen zamanda ödeme fırsatı var.”diye konuştu.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.