MHP adaylarını vitrine çıkardı

MHP adaylarını vitrine çıkardı


Karacabey’de vitrine çıkan MHP Bursa milletvekili adayları Necati Özensoy, Hamza Hamit Homriş, İsmet Büyükataman ve Faik Şenışık oda ve birlikleri ziyaret ederek destek istediler.
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karacayı ziyaret eden adaylar çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca siyasi partilerin ucuz mazot sözü verdiklerini belirtirken, “Bizler bu sözlerin takipçisi olacağız. Mazotun üzerinde bulunan ÖTV kaldırılarak çiftçiye üretim desteği sağlanmalıdır. Diğer bir sıkıntımız ise gübredir. Gübrenin üzerinde de %18’lik bir vergi yükü bulunmaktadır. Gübre üzerindeki verginin de kaldırılması beklentilerimiz arasındadır. Elektrikli sulama sistemine bir an önce geçilerek üreticinin ucuz maliyetli sulama yapabilmesine imkan verilmelidir.Çiftçinin önündeki bu engelleri kaldırarak ucuz maliyetli üretimin desteklenmesi gerekmektedir “ dedi.
Karaca’dan sonra konuşan İsmet Büyükataman çiftçinin giderek ezildiğini dile getirdi. Büyükataman, “ Çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları bizlerden daha biliyorsunuz. Gübre konusu bizim gündemimizde bulunmaktadır. Mazot üzerindeki ÖTV’de çiftçi için büyük yük oluşturuyor. Çiftçi için gerekli olan ucuz maliyeti sağlamak parti olarak gündemimizdedir” diyerek sıkıntıların önüne geçeceklerini söyledi.
Büyükataman’dan sonra söz alan Necati Özensoy, “ Doğrudan gelir desteği çiftçiyi kayıt altına almak için yapılmıştı. Fakat son dönemlerde seçim malzemesi haline getirildi. Çiftçinin maliyetlerini azaltmak için hazırladığımız elektrikli sulama sistemi projemiz hazırdır. Mevcut iktidar tarımı küçültmek adına yaptığı çalışmalarda tarımı felçli hale getirdi. Esnaf ve birlikleri de yok ettiler” dedi.
MHP Bursa milletvekili adayları esnaf ziyaretinin ardından Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan Özer Matlı’dan sanayicilerin sorunları hakkında bilgi aldılar.
Milletvekili adayları ardından, Ova Köyleri Sulama Birliği, Ticaret Borsası ve Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret ederek önerileri dinlediler.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.