Ahtapot hız kesmiyor!

Park ihlali yapan sürücülerin dikkatine:

Hükümet Konağı önünde dün Engellilere ait park yerine arabasını bırakan sürücünün aracı, Ahtapot ile kaldırıldı.

Vatandaşların meraklı gözlerle izlediği Ahtapot aracı, kuralları hiçe sayan sürücülerin korkulu rüyası oldu. Ahtapot çekici, şehirde trafik sorunu oluşan noktaları özenle dolaşarak park ihlalini yapan araçları alıyor. İlk etapta anons ile ikaz edilen araç sahipleri yapılan anonsun ardından araçlarını bulunduğu yerden almayınca devreye Ahtapot giriyor ve aracı 5–10 dakika içerisinde otoparka çekiyor.

Yaya geçitleri, minibüs durakları, özürlü araç park yerleri ve yaya kaldırımlarını işgal eden araçlara uygulanan bu sistemin büyük yarar getirdiğini belirten Belediye Zabıta Müdürü Ayhan Aksoy, sürücülerden uygulamaya anlayış göstermesini ve kurallara uymasını istedi.

Özellikle araç sürücülerinin araçlarının çekilmesiyle birlikte zaman zaman zabıta görevlilerine zorluk çıkarıldığını sözlerine ekleyen Aksoy, “Şehirde uyulması gereken kurallar vardır. Birlikte yaşamak için toplumun ortak kurallarına uymak zorundayız. Bizler bu kuralları hiçe sayarak, yasakları ihlal ederek vatandaşın düzenini bozmaya çalışanlara karşı bu uygulamaya başvurduk. Bu kapsamda öncelikli olarak özürlü araç park yerleri, minibüs durakları ve yaya geçitlerini kontrol ediyoruz” dedi.

Ahtapot tarafından çekildiği sırada araç sürücüsünün gelmesi durumunda işlemi iptal etiklerini belirten Aksoy, “Kanunlar bu şekilde olduğu için vatandaşlarımızda böyle durumlarda hemen araçlarının başına gelerek, otoparka gitmesini engellemiş olur. Ancak, bu durumlarda yanlış park için düzenlenen cezayı yinede kişilerin ödemesi gerekiyor” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.