Hırsıyla yaşamı yakalıyor

Mustafakemalpaşa’da doğuştan iki kolu olmayan genç kızın günlük yaşamında tüm ihtiyacını ayaklarıyla yapması parmak ısırtıyor.
Almanya’da çalışan gurbetçi aile Hamit ve Sabriye Alkuş çiftinin tek kızı olan Sabiha Alkuş (27), kolları olmadan dünyaya gelmesine karşın azmi ve sabrıyla hayata tutunuyor. Almanya’da kendisi gibi engelli vatandaşlara yardım edebilmek için Sağlık Meslek Lisesi’ni bitirdiğini ve halen Almanya Fulda Üniversitesi Uluslararası Menajerlik Bölümü’nde okuduğunu söyleyen Sabiha Alkuş, neredeyse bütün işlerini ayak-larıyla görüyor. Ayaklarıyla kendine özgü yapılan otomobili kullanan, telefona bakan, bilgisayar kullanan, saçlarını tarayan ve her işini kendisi gören Sabiha Alkuş’un en büyük destekçisi onu dünyaya getiren annesi Sabriye Alkuş.
Halen Almanya’da yaşayan Sabiha Alkuş, hiçbir zaman Allah’a isyan etmediğini belirterek “O beni bu şekilde sevmiş ve yaratmış, beterin beteri var. İnsanın vücudu noksan olabilir, yeter ki aklı başında olsun. Ülkemizde maalesef engellilere acınıyor, ilgi gösterilmiyor, bu da beni çok üzüyor. Oysa ben hayatımı idame ettirebiliyor ve halime şükretmesini biliyorum” dedi.
Sanatın her dalına, özellikle sinema ve tiyatroya karşı ayrı bir ilgi duyduğunu anlatan Sabiha Alkuş, “Her yıl ülkeme tatile geliyorum. Neticede ben Müslüman bir Türk’üm. Bu sene Mustafakemalpaşa’ya geldiğimizde amatörce sinema filmleri çekildiğini duydum. Bir filmde kısa da olsa rol aldım” diye konuştu.
Filmde rol alan diğer oyuncular, kolları olmayan genç kızın kamera karşısında hiç heyecanlanmadığını ve üstün performans sergilediğini belirtti. Engelli gencin bu haliyle bile bir çok insandan geri kalmadığını belirten vatandaşlar ise, Sabiha’nın yaşam sevincinin parmak ısırtan cinsten olduğunu sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.