5510 sayılı yasa anlatıldı

5510 sayılı yasa anlatıldı
Karacabey Ziraat Odası’nı ziyaret eden Bursa Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri, ‘5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nu ile Bağkur işlemleri hakkında bilgiler verdi.
Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, Meclis Başkanı Hasan Karahasanoğlu ve üyelerin yer aldığı ziyarette, SGK İl Müdürlüğü Tarım Servis Müdürü Alican Kömürcü ile Tarım Servis Şefi Füsun Topçuoğlu konuya ışık tuttu.
SGK Yetkilileri Alican Kömürcü ile Füsun Topçuoğlu, 5510 sayılı yasa dışında, üye kayıt defterlerinin tertip, düzen, usul ve esaslarıyla ilgili konularda yol göstermeyi amaçladıklarını kaydetti.
Köy Muhtarlarının 01.10.2008 tarihinden itibaren ‘Tarım Bağkur’una geçmeleri gerektiğine işaret eden Kömürcü ve Topçuoğlu, esnafa ödenen primlerin geçersiz olacağını söyledi.
Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, SGK yetkililerine teşekkür etti. Çiftçilerin sorunlarını çözmede Bağkur’la iyi diyalog içinde olduklarını vurgulayan Karaca, Oda bünyesindeki emekli sayısının günden güne arttığını dile getirdi.
Bağkur ile ilgili işlemlerin 1 Haziran’dan itibaren Karacabey’de de yapılacağına değinen Başkan Nuri Karaca, konuyla ilgili sorunları olan çiftçilerin Ziraat Odası’na başvurmalarını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.