19 Mayıs kutlama programı

19 Mayıs kutlama programı
Karacabey’de “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 90. Yıl” programı yarın coşkuyla kutlanacak.
Cumhuriyet Alanı’nda saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunmayla başlayacak kutlamalar saat 10.00’da M. Fehmi Gerçekler Stadyumu’nda devam edecek.
Kutlamalarda renk cümbüşü oluşturmayı amaçlayan öğrenciler, step gösterileri, kolbastı oyunları, jimnastik ve karma gösterileri izleyenlere sunacak.
“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” ile ilgili bir açıklama yapan Kaymakam Dursun Balaban, Birinci Dünya Savaşı sonrası Türk ordularını dağıtıldığı ve Türk Milletinin esaret altına alınmak istendiğini vurguladı.
 Balaban, vatan topraklarını işgal etmeye çalışan düşmanlara karşı, bütün umutların tükenmeye başladığı bu dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek, Samsun’da bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin meşalesini yaktığını belirtti.
Kaymakam Dursun Balaban, “Atatürk’ün ortaya koyduğu milli egemenlik ilkesi, tarihimizde yeni bir dönemin başlangıcını oluşturdu. Bu temel ilkeden hareketle milletin birliği sağlandı, ortak hedefler etrafında kenetlenerek, kurtuluş mücadelemiz tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sona erdi. 19 Mayıs 1919, millete olan inancın ve çarenin ancak millette bulunduğunun anlamlı bir göstergesidir. 19 Mayıs’ın mutlu yıldönümünde Cumhuriyet’in Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum, ”19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm milletimize kutlu olsun”dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.