Ziraat Odası’ndan Türkiye’de görülmemiş hizmet

Karacabey Ziraat Odası, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş bir başarıya imza atarak, 85 kırsal mahalleye yaklaşık 800 bin liralık 200 adet ekipman dağıttı. Erhan Erdem başkanlığındaki Karacabey Ziraat Odası, hizmetleriyle adeta göz kamaştırıyor.
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, göreve başladıkları 2015 yılının Şubat ayından buna geçen 2,5 yılda, kırsal mahallelerin ihtiyaç durumuna göre ekipman dağıtımı yaptıklarını söyledi. Erdem, “85 kırsal mahallemizde bulunan çiftçilerimize 200 adet hibe ekipman dağıtımı yaptık. Ekipmanlarımızı dağıtırken mahallemizin ihtiyaç durumuna göre hareket ettik. Göreve geldiğimiz günden bu yana çiftçilerimiz için; domates karık makinesi, ceviz soyma makinesi, demir merdane, kaymak kırma, mısır baskı mibzeri, buğday ekim mibzeri, sıra arası mısır sürme makineleri, salça makineleri, tekli patlatma, 11’li döşeme, sıyırgı, hububat baskı tekerleği, ilaç tankeri, fidan ekim burgusu ve küçük gobil tipi diskaro dağıttık.” diye konuştu.
Başkan Erdem ayrıca, Karacabey’de bulunan 3 kadın kooperatifine de yardım ettiklerini söyledi. Erdem, kadın kooperatiflerine hamur karma makinesi, salça makinesi, derin dondurucu, fırın ve yayık hibe ettiklerini kaydetti.
Yeni hizmet binası inşaatı Aralık başında başlıyor
Öte yandan Karacabey Ziraat Odası, Mecidiye Mahallesi İstiklal Ortaokulu yanında bulunan bin 974 metrekarelik alana yaptıracağı yeni hizmet binasının proje çalışmalarını tamamladı. Mimar Ömer Ülker tarafından çizilen binanın inşaatına ise önümüzdeki Aralık ayı başında start verilecek. Ziraat Odası’nın yeni hizmet binası, en geç 2018 yılının Eylül ayında bitmiş olacak.
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, daha önce Belediye tarafından tapusu kendilerine tahsis edilen bin 974 metrekarelik alana inşa edecekleri yeni hizmet binasının ilçe çiftçisine yakışır ve modern olacağını söyledi. Yeni hizmet binası proje çalışmalarını tamamladıklarını belirten Erdem, “Mimar Ömer Ülker tarafından çizimi yapılan hizmet binamızın proje çalışmalarını tamamladık. Umut ediyorum önümüzdeki ayın ilk haftasında da inşaatına start vereceğiz. En geç 2018 yılının Eylül ayında binamız hizmet girecek. Bu bina üzerinde çiftçimize hizmet adına büyük hayallerimiz var. Başta arsayı bizlere tahsis eden Belediye Başkanımız Ali Özkan’a, proje çizimlerinde özveriyle çalışan Mimar Ömer Ülker’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
3 kat inşa edilecek yeni Ziraat Odası hizmet binasının birinci katı 450 m2, ikinci katı 400 m2 ve üçüncü katı da 300 m2 olacak. Şeffaf ve camlarla çevrili yeni binanın içinde mini konferans salonu, meclis salonu ve hizmet odaları yer alacak.
“Çiftçiye hizmet etmekten şeref duyuyoruz”
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, göreve geldikleri günden bu yana çiftçiye hizmetten başka bir düşüncelerinin olmadığını, çalışmalarını da hep bu doğrultuda gerçekleştirdiklerini vurguladı.
“Çiftçiye hizmet etmekten şeref duyuyoruz” diyen Başkan Erdem, meclis üyesi arkadaşları ve Oda personeliyle birlikte gece gündüz demeden özveriyle çalıştıklarını söyledi. Erdem, “Göreve başladığımız 2,5 yıldan bu güne başarılı çalışmalara imza attığımızı düşünüyoruz. Bu başarıda en büyük etken ise çiftçimizin bize güvenmesi. Çiftçimiz, bu ülkeye hizmetten başka bir şey düşünmeyen güzel insanlar topluluğudur. Ayrıca Ziraat Odası Meclisi’nde bulunan arkadaşlarım ile Genel Sekreterimiz öncülüğündeki Oda personelimiz de, çiftçiye hizmet dışında hiçbir beklentisi olmadan uyumlu bir şekilde özveriyle çalışıyor. Kendilerini tebrik ediyor ve teşekkürü borç biliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.